Προετοιμασίες για το 3ο Brevet Αιγίου – Η Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας δημοσίευσε το πρόγραμμα για το 2023

Η AUDAX RANDONNEURS GRECE ΛΕΣΧΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ δημοσίευσε και επίσημα το πρόγραμμα των brevets για το 2023.

Η πόλη του Αιγίου (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες του Αιγιώτη ποδηλάτη Υπέρ-μαραθωνίων διαδρομών Τσολάκη Λοίζου) μαζί με άλλες σαράντα πόλεις από όλη την Ελλάδα πήραν το πράσινο φως από την Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού προκειμένου να διοργανώσουν εβδομήντα επτά brevets για το έτος 2023.

Brevets  που έχουν τα χαρακτηριστικά της αντοχής,της δοκιμασίας,τον τουριστικό και περιηγητικό χαρακτήρα και τον μαζικό αθλητισμό.

 

Οι αλλαγές

 Από το 2023 και μετά, το Brevet του Αιγίου με την επωνυμία “Βοστίτσα το μπαλκόνι του Κορινθιακού” θα διεξάγεται την Πρώτη Εβδομάδα μετά το Πάσχα και την επόμενη μέρα της Ζωοδόχου Πηγής (Τοπική Εορτή-Αργία) μετά από απαίτηση του αθλητή μας για δύο σημαντικότατους λόγους.

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με τις υπεράριθμες διοργανώσεις.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη που έγινε το 2ο Brevet Αιγίου, άλλες τρεις πόλεις της χώρας διοργάνωναν ακριβώς την ίδια μέρα brevet, με αποτέλεσμα οι αθλητές να διασκορπίζονται.

Και ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την εποχή και την θερμοκρασία.

Για τους ποδηλάτες η καλύτερη εποχή για αναβάσεις σε βουνά με πολλά υψομετρικά είναι η Άνοιξη.

Την εποχή αυτή η θερμοκρασία κυμαίνεται συνήθως από 20 έως 30 βαθμούς.

Θερμοκρασία ιδανική για την συγκεκριμένη ποδηλατική διαδρομή. 

Είναι η εποχή που η φύση είναι στο μεγαλείο της, γεγονός που προσθέτει bonus για την ανάδειξη των μοναδικών τοπίων της περιοχής μας.

Μίας ποδηλατικής διαδρομής που χάραξε ο ίδιος ο αθλητής μας και με την επιφύλαξη τροποποίησης, προκειμένου να προβληθεί  και η διαδρομή από το Αίγιο μέχρι και την Κάτω Ζαχλωρού μέσω Φτέρης όπως επίσης και των χωριών της Ανατολικής Αιγιαλείας μέσω του Χιονοδρομικού Κέντρου των Καλαβρύτων, που είναι άριστα  συνδεδεμένα με την Λίμνη Τσιβλού.

 

Αγωνιστικό Σκέλος

 Το 2023 είναι η χρονιά ορόσημο για τα brevet.

Είναι η χρονιά που διοργανώνεται το απόλυτο brevet PARISBRESTPARIS (PBP) που αποτελεί την κορωνίδα των brevet, με την μεγαλύτερη ποδηλατική διαδρομή 1.200 km, με χρονικό περιορισμό τις 90 ώρες το οποίο διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια από το Audax club Parisien με χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο, που δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι Super Randonneurs.

Ο τίτλος του Super Randonneurs δίδεται μόνο στους ποδηλάτες που έχουν πραγματοποιήσει εντός του ίδιου έτους τα 200,300,400,και 600 km.

Ένας τίτλος που χάθηκε στο παρά πέντε από τον Αιγιώτη αθλητή Υπέρ -αποστάσεων λόγω του covid και τον τραυματισμό του στον απιοειδή μυ, που τον άφησαν εκτός προπονήσεων για τέσσερις μήνες περίπου.

“Ένας στόχος ορόσημο, μιας και του χρόνου ο Αιγιώτης αθλητής θα συμπληρώσει τα 55 έτη” όπως ο ίδιος μας δήλωσε.