Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου η σημερινή Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής για την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Εορτή τού Αγίου Πνεύματος σήμερα, Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, και εκατοντάδες πιστών από την Αιγιάλεια (και όχι μόνο) συνέρρευσαν στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Σήμερα, επίσης, πραγματοποιήθηκε και η ετήσια εορτή του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, που συνοδεύθηκε (και φέτος) από τις ευχές όλων για καλή επιτυχία προς το διοικητικό συμβούλιό του.

            Λίγο πριν την αρτοκλασία ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή, εκφράζοντας τη διαπίστωση πως τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η κοινωνία διαμορφώνεται χωρίς τον Χριστό. «Δεν αρκεί μόνο το χρήμα που ο άνθρωπος διεκδικεί, αλλά χρειάζεται και η πίστη εις τον Θεόν, διότι μόνο τότε η κοινωνία προοδεύει. Εάν το Κράτος αλλά και εμείς οι ίδιοι δεν αλλάξουμε πορεία, σε λίγα χρόνια η κατάσταση θα είναι απελπιστική. Ο Θεός, ωστόσο, μας δίδει κάποια σημάδια ελπίδας. Εμείς, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τα ακολουθήσουμε και να ξαναγυρίσουμε στον δρόμο Του! Ναι, μεν, μας χρειάζεται ο επιούσιος άρτος, όμως μας χρειάζεται πάνω απ’ όλα το πνεύμα του Θεού, η αγιότητα, που είναι ο… άρτος της ζωής!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Και κατέληξε ως εξής: «Άνθρωποι που διώχνουν τον Θεό από τη ζωή τους γίνονται σκλάβοι της δυστυχίας. Γι’ αυτό το λόγο ΄΄εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα΄΄. Εύχομαι η Παναγία μας να μας σκεπάζει, να μας προστατεύει και να μας δυναμώνει σε κάθε στιγμή τής ζωής μας».

 

Ευχές στον Εμπορικό  – Εισαγωγικό Σύλλογο για την ετήσια εορτή του

Ακολούθως συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, διότι συνεχίζουν μια παράδοση πλέον των 120 ετών και εορτάζουν στο Ιερό Προσκύνημα της Πολιούχου της πόλης μας, Παναγίας Τρυπητής, την ετήσια εορτή τους, ευχόμενος η χάρις τού Θεού να τους συνοδεύει στις οικογένειές τους αλλά και στις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις.

 

Τιμητική διάκριση στον προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, π. Αθανάσιο Λιακόπουλο για την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία αλλά και για τις πολύμηνες προσπάθειές του, μέσω των οποίων επετεύχθη η αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί ο Ιερός Ναός από τον καταστροφικό σεισμό τής 7ης Νοεμβρίου 2014. Από την πλευρά του, ο π. Αθανάσιος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για αυτή την πρωτοβουλία του, λέγοντας πως τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη συνδρομή του, μα κυρίως χωρίς την ευλογία του.