Πρεμιέρα τη Δευτέρα για την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΙΓΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου», ύστερα από μια και πλέον δεκαετία επανιδρύθηκε, μετά από πρωτοβουλία νέων ανθρώπων της πόλης. Μέσα στις πρώτες δράσεις της λέσχης ήταν η κατάρτιση ετήσιου προγράμματος προβολών που περιλαμβάνει τουλάχιστον 15 ταινίες. Σκοπός της Κινηματογραφικής Λέσχης είναι η δημιουργία μιας ζωντανής και δραστήριας κινηματογραφικής κοινότητας στην περιοχή της Αιγιαλείας.

Οι προβολές της λέσχης θα γίνονται κάθε Δευτέρα στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» από τις 7 Νοεμβρίου 2016, έως το Μάρτιο του 2017 . Η είσοδος για τα μέλη είναι δωρεάν για όλες τις προβολές με κόστος εγγραφής και ετήσιας εισφοράς: 30 € και 20 € για φοιτητές και ανέργους (με επίδειξη πάσο – κάρτας ανεργίας), ενώ η τιμή εισιτήριου για τα μη μέλη είναι: 4 € και 3 € μειωμένο.

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 21:30 (διάθεση εισιτηρίων – εγγραφών από 20:30), στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλωνα», θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της Κινηματογραφικής Λέσχης με προβολή της ταινίας «Τα Μανταρίνια».

Tangerines: Τα μανταρίνια

Σύνοψη :

Ένας Εσθονός καλλιεργητής μανταρινιών, μέσα στο πόλεμο της Αμπχαζίας του 1992, περιθάλπει με περίσσια ανθρωπιά δύο βαριά τραυματισμένους από αντίπαλα στρατόπεδα. Ο ένας μισθοφόρος Τσετσένος και ο άλλος Γεωργιανός. Η συμβίωση κάτω από την στέγη του γενναιόδωρου Εσθονού θα τους κάνει να καταλάβουν ότι περισσότερα πράγματα τους ενώνουν, παρά τους χωρίζουν.

Τα «Μανταρίνια» είναι μια αντιπολεμική ταινία, φέρνοντας μάλιστα για πρώτη φορά την Εσθονία υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, αποσπώντας αρκετά βραβεία.

Συντελεστές :

Tangerines: Τα μανταρίνια

Εσθονία, Γεωργία, 2013

Σκηνοθεσία: Ζάζα Ουρουσάντζε, Σενάριο: Ζάζα Ουρουσάντζε, Παραγωγή: Ιβο Φελτ, Φωτογραφία: Ρέιν Κοτόβ, Μοντάζ: Αλεξάντερ Κουράνοβ, Μουσική: Νιάζ Ντιασαμίντζε, Πρωταγωνιστούν: Λέμπιτ Ούλφσακ, Έλμο Νουγκάνεν, Γκιόργκι Νακασίντζε, Μίσα Μέσκι, Ράιβο Τρας.

 

Πληροφορίες :

Ιστότοπος: www.cinegio.gr

email: cineaigio@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: 6940168536