Πρεμιέρα της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου για τη νέα σεζόν με την ταινία «Βερολίνο, Αντίο»

Πρεμιέρα για τη νέα σεζόν προβολών θα πραγματοποιήσει η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 21.30, στο δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλωνα», με την ταινία «Βερολίνο, Αντίο» του Φατίχ Ακίν.

Ύστερα από την περσινή αναβίωσή της μετά από μια δεκαετία και την θερμή υποδοχή από το κοινό της Αιγιαλείας, η Κινηματογραφική Λέσχη συνεχίζει τις δράσεις της τη νέα χρόνια, ξεκινώντας προβολές με βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται και φέτος κάθε Δευτέρα στις 21:30 στον «Απόλλωνα», ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλα τα μέλη της. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τουλάχιστον 19 ταινίες, ενώ στους σχεδιασμούς της λέσχης υπάρχουν παράλληλες δράσεις (προσκλήσεις δημιουργών, προβολές από φεστιβάλ, εκδρομές κ.α).

Σύνοψη ταινίας: Ενώ η μητέρα του βρίσκεται σε κλινική αποτοξίνωσης και ο πατέρας του είναι σε «επαγγελματικό» ταξίδι με τη γραμματέα του, ο 14χρόνος Μάικ περνά το καλοκαίρι του βαριεστημένος και μονάχος στη βίλα των γονιών του. Μια μέρα μπαίνει στη ζωή του ο Τσικ, ένα παιδί εξίσου στο περιθώριο του μικρού τους κόσμου, που γίνεται σταδιακά φίλος του. Μαζί, τα δύο παιδιά θα κλέψουν ένα αμάξι και θα αποφασίσουν να πάνε ένα ταξίδι που θα τους πάρει μακριά από το Βερολίνο. Έτσι ξεκινά μια τρελή περιπέτεια, κατά τη διάρκεια της οποίας τα δύο παιδιά θα βιώσουν νέες εμπειρίες, θα έρθουν αντιμέτωπα με πολλές προκλήσεις και τελικά θα ζήσουν ένα καλοκαίρι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Γερμανία, 2016

Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν. Πρωταγωνιστούν: Τρίσταν Γκέμπελ, Ανάντ Μπάντμπιλεκ

Διάρκεια: 93 λεπτά

* Βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, 2017

Ώρα προβολής: 21.30 – Είσοδος για τα μέλη Δωρεάν

Εγγραφή – Ετήσια ανανέωση μέλους: 30 € και 20 € (φοιτητές – άνεργοι)

Τιμή εισιτηρίου για τα μη μέλη: 4 € και 3 € μειωμένο (φοιτητές – άνεργοι)

Διάθεση εισιτηρίων – εγγραφές – ανανεώσεις κάθε Δευτέρα από 20:30

Για περισσότερες πληροφορίες: www.cinegio.gr και www.facebook.com/cinegio/