“Ποιοτική Αιγιάλεια”: Ζητά αναβολή της συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό, γιατί προέχει η απάντηση του ελεγκτικού συνεδρίου για τα απορρίμματα

Αίγιο, 17/06/2021

ΠΡΟΣ

Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγιαλείας.

 

ΑΙΤΗΣΗ

Της Δημοτικής Παράταξης «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» για την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2021.

 

Κύριε πρόεδρε,

με την παρούσα επιστολή η παράταξή μας αιτείται αναβολή της προγραμματισμένης ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού μας συμβουλίου σήμερα Πέμπτη 17/7/2021.

Αιτούμεθα και προτείνουμε η συνεδρίαση αυτή, που αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου μας για το έτος 2021 να πραγματοποιηθεί στις 28/6/2021, ημερομηνία κατά την οποία εκπνέει η προθεσμία για να απαντήσει το ελεγκτικό συνέδριο περί τη νομιμότητας ή μη του διαγωνισμού μεταφοράς των απορριμμάτων.

Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, θα αποδεσμευθεί από τον κωδικό της μεταφοράς των απορριμμάτων το ποσό των 1.590.000 €.

Σε περίπτωση θετικής απόφασης, θα αποδεσμευθεί το ποσό των 700.000 €.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να αναμένουμε την συγκεκριμένη απόφαση , καθώς, σε κάθε περίπτωση θα αποδεσμευθεί ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό – τουλάχιστον 700.000 € -, το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογήσει: 1) αφενός μεν την εξομάλυνση της οικονομικής διαφοράς μεταξύ των προτάσεων επί του προϋπολογισμού της δημοτικής αρχής και των αντίστοιχων εναλλακτικών προτάσεων των δημοτικών παρατάξεων και

2) αφετέρου μια σημαντική ελάφρυνση των δημοτών μας μέσω της ανάλογης μείωσης των δημοτικών τελών.

Επειδή, κύριε πρόεδρε, ο Δήμος Αιγιαλείας καθυστέρησε αδικαιολόγητα 36 ολόκληρες ημέρες να αποστείλει τα διευκρινιστικά στοιχεία που ζήτησε το ελεγκτικό , βρισκόμαστε σήμερα στην δεινή θέση να μην έχουμε το αποτέλεσμα της απόφασης.

Συνέπεια αυτού είναι να μην μπορούμε να επιτελέσουμε το έργο μας, καταρτίζοντας προϋπολογισμό προς όφελος των δημοτών.

Επίσης ούτε και ο δήμαρχος θα βρισκόταν στην…δύσκολη θέση να κάνει απευθείας ανάθεση 367.000€ για μεταφορά των απορριμμάτων στην εταιρεία που αποχώρησε κατ’ ουσίαν από τον διαγωνισμό, ενώ είχε προσφέρει έκπτωση 30%. ! Την επιβράβευσε δηλαδή κιόλας την εταιρεία αυτή ο δήμαρχος. Κι έτσι το έργο σήμερα διεκδικείται από την εταιρεία που έκανε έκπτωση 1%..!!

Προς τι η καθυστέρηση αυτή να στείλετε τα στοιχεία στο ελεγκτικό και να έχουμε απόφαση πριν από ένα μήνα;;

Δεν δείχνει ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή να βιάζονται καθόλου για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που αφορά την υγεία των συμπολιτών.

Αυτά, κ. πρόεδρε για προβληματισμό των συμπολιτών μας, διότι,  η δημοτική αρχή,  φαίνεται ξεκάθαρα, δεν προβληματίζεται καθόλου.

Εμείς, ως παράταξη, σας δηλώνουμε ότι δεν εκβιαζόμαστε , δεν φοβόμαστε, δεν ποδηγετούμεθα και θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

 

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ»   

Βασιλική Ψυχράμη