“Ποιοτική Αιγιάλεια”: “Γιατί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής γίνεται διά ζώσης και του δημοτικού συμβουλίου όχι;”

Κύριε Δήμαρχε,

κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας,

πριν από μία ώρα λάβαμε στο email μας πρόσκληση για  δια ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο γραφείο του Δημάρχου, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2020.

Στην Οικονομική Επιτροπή συμμετέχουμε 9 μέλη,  η  κ. Κουρή και ο γραμματέας της επιτροπής, ήτοι στο σύνολο  11 άτομα.

Το γραφείο του Δημάρχου δεν είναι 110 τετραγωνικά μέτρα, αλλά πολύ μικρότερο.

Όμως, τα θέματα είναι σοβαρά και ο Δήμαρχος μας καλεί να τα συζητήσουμε δια ζώσης. Ο καθένας μας  καλείται να προσέλθει στη συνεδρίαση, λαμβάνοντας τα απαιτούμενα προστατευτικά μέτρα, παρότι ο χώρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί να γίνεται αυτή η επιλεκτική σύγκληση δια ζώσης των θεσμικών οργάνων ; Γιατί άλλα κριτήρια ο Δήμαρχος και άλλα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ;

Κύριε Δήμαρχε, γιατί δεν μας καλείτε στο “Πολύκεντρο “; Ο χώρος αυτός προσφέρεται για τις συνεδριάσεις όλων των θεσμικών οργάνων του Δήμου.

Κύριε πρόεδρε, γιατί δεν κάνετε ακριβώς το ίδιο και με την συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ;

Γιατί δεν μας προσκαλείτε στο “Πολύκεντρο”, όπου  θα μπορέσουμε όλοι να εκθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας κάνοντας ζωντανό, υγιή, δημοκρατικό διάλογο;

Τα θέματα είναι καίριας σημασίας και για την καθημερινότητα των δημοτών αλλά και για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας. Μόνο μέσα από τον ουσιαστικό, εποικοδομητικό διάλογο μπορούμε να πείσουμε τους δημότες για την ορθότητα των αποφάσεών μας.

Στις τηλεδιασκέψεις που έχουν προηγηθεί, γνωρίζετε πολύ καλά,  έχουμε αντιμετωπίσει ποικίλα προβλήματα, που έχουν εμποδίσει την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ μας.

Κύριε Δήμαρχε, σας παρακαλούμε να συμμεριστείτε την ανάγκη αυτή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να εκφραστούν ζωντανά μέσα από τον θεσμικό τους ρόλο, όπως ακριβώς γίνεται και στα άλλα θεσμικά όργανα του Δήμου, που συνεδριάζουν δια ζώσης σε χώρους που, δυστυχώς, δεν πληρούν τις  προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

η εμμονή σας να αρνείστε τη ζωντανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε χώρους που διαθέτει ο Δήμος μας, ζημιώνει τον τόπο.

Σας εκφράζω  για άλλη μια φορά την αγωνία μας,  γιατί ήδη έχετε καθυστερήσει δραματικά να συγκαλέσετε το Συμβούλιο ( 2 μήνες ) και καθυστερούν έτσι και οι λύσεις στα προβλήματα του Δήμου.

Με την πεποίθηση ότι θα προτάξετε το συμφέρον του τόπου, αναμένουμε τις θεσμικές ενέργειές σας.

 

Για την παράταξη “Ποιοτική Αιγιάλεια ”

Βασιλική Ψυχράμη