ΠΟΕΔΗΝ: Ο Γολγοθάς ενός παιδιού στην Ακράτα για μια αξονική τομογραφία! – Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Αιγίου

Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστη ένα μικρό παιδί που τραυματίστηκε στο κεφάλι την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή  της Ακράτας  και χρειάστηκε να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) το παιδί αρχικά διεκομίσθει  στο πλησιέστερο εφημερεύον Νοσοκομείο του Αιγίου αλλά ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου είναι χαλασμένος, οπότε  το παιδί που  χρειάζονταν άμεσα αξονική τομογραφία, μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο (παίδων) της Πάτρας. Δυστυχώς όμως και εκεί ο αξονικός είναι χαλασμένος και συνεχίστηκε η  οδύσσεια του μικρού παιδιού που  διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών όπου και του έγινε αξονική αλλά δεν εκεί δεν υπήρχε νευροχειρουργός γιατρός (υπηρετεί μόνο ένας στο Νοσοκομείο) για να κάνει διάγνωσή. Τελικά το παιδί με νέα διακομιδή βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και διεγνώσθη η κατάστασή του.

«Ταλαιπωρία όχι μόνο από την έλλειψη αξονικών, αλλά και την έλλειψη συντονισμού. Πως είναι δυνατόν ένα παιδάκι με χτυπήματα στο κεφάλι να γυρνάει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο; 50 Νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν ένα από τα βασικότερα Ιατρικά Μηχανήματα που είναι ο Αξονικός Τομογράφος. Στη Δυτική Ελλάδα και στο Νοσοκομείο του Πύργου, ο Αξονικός είναι χαλασμένος.Εάν δεν γίνει έγκαιρα η διάγνωση των έκτακτων περιστατικών, δυσχεραίνει κατά πολύ η  αποκατάσταση της υγείας τους. Έχουν αναγκασθεί γιατροί να κάνουν επεμβάσεις στα τυφλά για να μην χάνουν χρόνο» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Αιγίου

6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΓΙΟΥ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ – 31/08/2018

Κατόπιν δημοσιευμάτων της 31ης Αυγούστου 2018, διαπιστώθηκε από τα Μητρώα Ασθενών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ότι το παιδί προσήλθε με ιδιωτικό μέσο και πληροφορήθηκαν ότι στο Αίγιο δεν λειτουργεί σε εφημέρευση ο Αξονικός Τομογράφος.

Ο Αξονικός Τομογράφος λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα κατά το πρωινό ωράριο, το οποίο έχει ανακοινωθεί από την έναρξη της λειτουργίας του.

Σε περίπτωση βλάβης γίνεται άμεση ενημέρωση τόσο στο ΕΚΑΒ όσο και στα Μ.Μ.Ε.

Επίσης καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί που αναζητούν νευροχειρουργική εκτίμηση, το Νοσοκομείο αναφοράς για όλα τα παιδία είναι το Π.Π.Γ.Ν Πατρών «Παναγία η Βοήθεια»

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Π. ΜΑΜΜΗ”