«Πλημμύρισε» από παιδικές φωνές το κέντρο του Αιγίου στο «Πασχαλινό παζάρι για καλό σκοπό»

 Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Είμαι σίγουρος ότι αυτή η γιορτή προσφοράς και δημιουργικότητας θα γίνει θεσμός»

 

Τεράστια ανταπόκριση από μικρούς και μεγάλους γνώρισε η πράξη αγάπης «Πασχαλινό παζάρι για καλό σκοπό» ενόψει των εορτών του Πάσχα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο του Αιγίου και περιελάμβανε χειροποίητες δημιουργίες μαθητών από 15 συνολικά σχολεία της Αιγιάλειας, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατίθενται υπέρ του ΕΚΑΜΕ και του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού».

 

Από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι οι οδοί Ανδρέου Λόντου, Πετμεζά και Ευθυμίου Γάτου «πλημμύρισαν» από παιδικές φωνές, με «πρωταγωνιστές» τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες, που συνεργάστηκαν άψογα με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, προκειμένου να προσφέρουν αγάπη στους πραγματικούς «ήρωες και μαχητές της ζωής», τα παιδιά δηλαδή του ΕΚΑΜΕ και του «Χαμόγελου του παιδιού».

Η σημερινή δράση τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας και διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Πρόνοιας, τις Δημοτικές Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου.

Το «παρών» στο «Πασχαλινό παζάρι για καλό σκοπό» έδωσε και ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε όλες τις υπαίθριες εκθέσεις, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους συνοδούς τους. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος μίλησε για μια ημέρα αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς ενόψει του Πάσχα, που ήταν από τα παιδιά για τα παιδιά!

«Στη σημερινή γιορτή αγάπης είδα πολύ μεγάλη χαρά στα μάτια όλων, μα κυρίως στα μάτια των παιδιών, που ήταν οι «πρωταγωνιστές» αυτής της δράσης. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η γιορτή προσφοράς και δημιουργικότητας θα γίνει θεσμός στο Αίγιο, με στόχο μας να διαρκεί στο μέλλον περισσότερες ημέρες, έτσι ώστε τα παιδιά να συμμετάσχουν ακόμα πιο ενεργά, μοιράζοντας απλόχερα την ανιδιοτέλεια, την αγάπη και την… ομορφιά της ψυχής τους!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο «Πασχαλινό παζάρι για καλό σκοπό» συμμετείχαν επίσης και τρία σχολικά σύνολα (Παιδική – Νεανική Χορωδία της ΔΗΚΕΠΑ, 2ο ΓΕΛ Αιγίου και 2ο Γυμνάσιο Αιγίου), που «έντυσαν» μουσικά τη γιορτή αγάπης.