Πλήθος θεατών στην 1η πίτα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου

Πιστός όπως πάντα άλλωστε στην ώρα του ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου σε μία κατάμεστη αίθουσα  ( πως να μην είναι κατάμεστη όταν χορεύουν 230 άτομα ) ξεκίνησε το πρόγραμμά του της πρώτης κοπής πίτας για τους μισούς χορευτές στις 10.45 την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Παρουσία πλήθους που αποτελείτο από τους γονείς κυρίως των παιδιών, αλλά και από φίλους του Ομίλου που δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Χορευτικού, ο διευθυντής του Ομίλου που είναι στο τιμόνι του  39 συναπτά έτη, τους καλωσόρισε, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, και ζήτησε όλοι να χειροκροτήσουν εκείνους που πρωτοξεκίνησαν χορεύοντας και τώρα στέλνουν τα παιδιά τους στον Σύλλογο που και αυτοί μεγάλωσαν γαλουχούμενοι με τις παραδόσεις, την μουσική και τα παραδοσιακά τραγούδια της φυλής μας.

Μετά από τους χορούς 5 τμημάτων όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων, η πρόεδρος Ελένη Καφεντζή στον σύντομο αλλά μεστό λόγο της, αφού επισήμως πλέον και εκ μέρους όλου του Δ.Σ. υπεδέχθει και ευχαρίστησε τους παρισταμένους, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.Ανέφερε ότι 5.500 άτομα όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν από τον Χορευτικό, ενώ 1.300 περίπου παρουσίασαν την Ελληνική παράδοση σε 17 χώρες 4 Ηπείρων στα 44 ταξίδια τους.

Μίλησε και για την είσοδο στο 40ό έτος, στην ξεχωριστή λαμπρότητα που θα έχουν όλες οι εκδηλώσεις του Ομίλου μέχρι το καλοκαίρι του 2018, εάν βέβαια όλα πάνε καλά. Τέλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες της στο Δ.Σ. και την Ε.Ε., τους χορευτές,  τους δασκάλους  τους Χρ. Βαγενά, Αθ. Κωνσταντινίδου και  Γ. Κατσίβελο, όπως επίσης και τον πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας, τον Χρ. Κιλιά, που καταχειροκροτήθηκε.

Ακολούθησε από τρεις ιερείς η θρησκευτική τελετή, το κόψιμο της βασιλόπιτας και η ανακοίνωση του δώρου για όποιον θα έβρισκε το φλουρί. Συνεχίσθηκαν οι χοροί με άλλα 4 τμήματα για να τελειώσει με την παραδοσιακή παράταξη όλων των τμημάτων που πήραν μέρος στην εκδήλωση, ενώ το πλήθος των θεατών χειροκροτούσε.