Πιροσκί με φέτα

Νόστιμη, παραδοσιακή συνταγή με γέμιση από το αγαπημένο μας τυρί!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • Μισό λίτρο γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2 κρόκκοι αβγών
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και αφήνετε σκεπασμένα με μια πετσέτα μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη.
  2. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια και την ανοίγετε περίπου 15 εκατοστά.
  3. Βάζετε μέσα τη φέτα μαζί με λίγο πιπέρι και κλείνετε καλά σαν μισοφέγγαρο.
  4. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

 

videotex.gr