ΠΕΣ: «Δήμαρχε, ανακαλέστε τις συκοφαντικές αναφορές σε βάρος μας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η «Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών» διαψεύδει δημόσια, ρητά, κατηγορηματικά και λέξη προς λέξη την από 12.10.2023 δήλωση του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δ. Καλογερόπουλου, η οποία δημοσιεύθηκε στις τοπικές έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τα όσα αναληθώς, συκοφαντικά και από μικροπολιτική σκοπιμότητα αναφέρει και αναπαράγει για δήθεν εκβιασμούς, απειλές και πιέσεις εργαζομένων και όχι μόνο, να θέσουν υποψηφιότητα ή να στηρίξουν συγκεκριμένη δημοτική παράταξη.

Οι εν λόγω αναληθείς ισχυρισμοί είναι προφανέστατα συκοφαντικοί και προσβλητικοί τόσο για τη Συνεταιριστική Οργάνωσή μας, όσο και για τους εργαζομένους μας, οι οποίοι ήδη έχουν αρνηθεί και αντικρούσει τους ίδιους αναληθείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς με τις από 06.10.2023  και 13.10.2023 Ανακοινώσεις του Σωματείου τους, αλλά και για τους αγρότες της περιοχής μας που γνωρίζουν άριστα τη συνεχή, πολύπλευρη και αμέριστη στήριξη που τους προσφέρει η Συνεταιριστική Οργάνωσή μας.

Οι αγρότες της Αιγιάλειας και τα μέλη της Συνεταιριστικής Οργάνωσής μας γνωρίζουν άριστα ότι ο Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος ουδέποτε μερίμνησε ουσιαστικά για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιΐας αφού πλέον δεν έχουν δρόμους σε καλή κατάσταση να πάνε στα χωράφια τους,  γνωρίζουν άριστα ότι ο Δήμαρχος ουδέποτε προσήλθε στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν οι ίδιοι και οι Συνεταιρισμοί τους τόσο στο Αίγιο όσο και στην Αθήνα για τη στήριξη της τιμής της σταφίδας και των αιτημάτων τους, γνωρίζουν άριστα ότι ο Δήμαρχος ουδέποτε στήριξε τα ίδια αιτήματά τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τις οποίες μάλιστα έλαβε το μέρος των συμφερόντων των ιδιωτών εμπόρων να μην απορροφηθούν τα αποθέματα της σταφίδας από την πολιτεία όπως έγινε με πλήθος άλλων αγροτικών προϊόντων  για να ανακτήσει η σταφίδα την τιμή της, γνωρίζουν άριστα ότι ο Δήμαρχος ήταν αυτός που αύξησε τα αρδευτικά τέλη σε σημείο που αδυνατούν πλέον να ποτίζουν τα κτήματά τους και αντιλαμβάνονται πλήρως ότι ο Δήμαρχος «τους θυμήθηκε» μόλις δύο ημέρες πριν από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και την κρίσιμη επαναληπτική ψηφοφορία.

Μπορεί εσείς κ. Καλογερόπουλε να ξεχάσατε… ό,τι είχατε υποσχεθεί την ίδια ακριβώς εποχή το 2019 στους αγρότες όταν μας επισκεφτήκατε στην Π.Ε.Σ  προκειμένου να σας στηρίξουν και να εκλεγείτε Δήμαρχος, αλλά οι αγρότες δεν τα ξέχασαν…

Σε χθεσινή σας ανακοίνωση, σχετικά με την ανακοινωθείσα από την Π.Ε.Σ κατώτατη τιμή € 1,40 / κιλό σταφίδας εσοδείας 2023, συνεχίζετε την δυσφήμιση της Συνεταιριστικής μας Οργάνωσης  Π.Ε.Σ  αναφέροντας αναληθώς επί λέξει «η τιμή αυτή είναι παραπλανητική και αναφέρθηκε προς άγραν ψήφων….»

Η συκοφαντική αυτή ανακοίνωσή σας δυσφημεί σκοπίμως τη συνεταιριστική εταιρεία μας, αποτρέπει δε τους σταφιδοπαραγωγούς να μας προσκομίσουν τη σταφίδα τους και ζημιώνει σημαντικά τα συμφέροντα της εταιρείας μας.

Για τον λόγο αυτό σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο για την οικονομική ζημιά που θα υποστούμε.

Η τιμή που αποφάσισε η Π.Ε.Σ για τη σταφίδα κ. Καλογερόπουλε, όχι μόνο δεν είναι παραπλανητική, όπως αυθαίρετα και σκοπίμως αναφέρετε, αλλά θα ισχύσει από την έναρξη της φετινής συγκέντρωσης.

Δηλαδή θα ισχύσει από το πρώτο κιλό νέας εσοδείας που παραλάβαμε τον Αύγουστο.    

Κύριε Δήμαρχε, να είστε σίγουρος ότι οι αγρότεςδεν εκβιάζονται, δεν απειλούνται και δεν πιέζονται από κανέναν, δεν έχουν τίποτα και κανέναν να φοβηθούν, εμπιστεύονται πάντοτε το μυαλό και την καρδιά τους και εκείνους που διαχρονικά και εμπράκτως τους στηρίζουν και βεβαίως δεν ξεχνούν…

Κύριε Δήμαρχε,

σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα και δημόσια τους παραπάνω αναληθείς, συκοφαντικούς και προσβλητικούς ισχυρισμούς σας που περιέχονται στις από 12.10.2023 και 13.10.2023 προεκλογικές δηλώσεις σας, άλλως επιφυλασσόμαστε ρητά για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας ενώπιον των αρμόδιων Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών.

Αίγιο, 14.10.2023

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.