Περιμένοντας την Άνοιξη

Όπως και να το πάρει κανείς, µεταφορικά ή κυριολεκτικά, όλοι µας αυτό περιµένουµε… κι αυτή η αναµονή διαρκείας, µας έχει σπάσει τα νεύρα ελαφρώς ή και βαρέως να το πω !

Ζώντας σε µια χώρα, όπου επιεικώς δεν κινείται τίποτε, παρά µόνον οι λογαριασµοί κι αυτοί πάντα µ’ ανοδική πορεία, ξυπνάς κάθε πρωί µε την διάθεση «βρε µπας και να τον πάρω µια ωρίτσα ακόµα;»…Τον ύπνο  βεβαίως εννοώ… για όσους έχουν πονηρό µυαλό κι άλλο κατάλαβαν! ∆ιότι διάθεση για έρωτες, άνδρες µε τρύπιες τσέπες ουδέποτε είχαν! Αυτοί, έχουν δεν έχουν δουλειά, απ’ το κρεβάτι ωσάν ελατήρια πετιούνται πιά µην τυχόν και τους περιλάβει  στην γκρίνια η γυναίκα !

Τσίτα τα νεύρα! Τσίτα… Κι όσες στον καλλωπισµό το έριξαν και τα κόκκινά τους έβαλαν για να γιορτάσουν τον Βαλεντίνο, τον νόµιµο ή τον παράνοµο, την παντούφλα  ανά  χείρας θα έχουν πριν το πέρας της βδοµάδας! Καθότι, ανέκαθεν, εύκολο είναι να κατηγορείς τον άλλον για τα δεινά σου! Σιγά µην αναρωτηθείς, εσύ, µανδάµ µε το µαλλί κάγκελο απ’ την λάκ και το νύχι  αιλουροειδούς, πού έφταιξες  και ο «Βαλεντίνος» του καλού σου σε χειµερία νάρκη έπεσε!

Γι’ αυτό παιδιά, άντε να ‘ ρθει η Άνοιξη να πιάσουµε τα δεκαεννιάρια, να ζεσταθεί το κοκαλάκι µας και η ψυχούλα µας! Να  πάρουµε τους δρόµους να φχαριστηθούµε ήλιο, χρώµατα κι αρώµατα! Να  σταµατήσουν τα ογκώδη ποσά για θέρµανση και οι απανωτές υποχρεώσεις και να χαµογελάσει το χειλάκι µας! Πού ξέρετε τότε µαζί µε τα πουλάκια µπορεί να κελαηδήσει και ο «Βαλεντίνος» που εµουγκάθη!

Προς το παρόν ψυχραιµία και κατανόηση καθώς η αµφιθυµία του χειµώνα καλά κρατεί και  οι µελαγχολικές µέρες είναι πραγµατικότητα για πολλούς µας!

Ξέρετε, όταν νιώθουµε πεσµένοι και πιεσµένοι, µια βόλτα στη φύση, µια συνάντηση µ’ αγαπηµένα πρόσωπα, η ενασχόληση µ’ ένα χόµπυ ή και η οργάνωση µελλοντικών σχεδίων µπορούν να µας δώσουν αυτή την ζωτική ανάσα που επιθυµούµε! 

Αν το πρόβληµα που ευθύνεται για την κατάθλιψη στην οποία έχουµε πέσει  είναι σοβαρό, τότε, αφού πάρουµε την ανάσα µας πρώτα, καλό θα ‘ ταν να ψάξουµε να βρούµε τρόπο να το επιλύσουµε ! 

∆ιότι, η Άνοιξη, ηµερολογιακά τουλάχιστον, είναι σίγουρο πως θα ‘ρθει  αργά ή γρήγορα… η µεταφορικώς όµως εννοούµενη,θέλει κόπο και χρόνο να επενδύσεις για να επέλθει !

Καλά κουράγια !

 

AΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Χρονογράφημα στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”