ΠΑΤΡΑ: Άνδρας με τη χρήση κυνηγετικού όπλου και φιάλης υγραερίου απείλησε τη ζωή αστυνομικών

Συνελήφθη, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της ιδίας υπηρεσίας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβαση του νόμου περί όπλων και απειλή.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων, αστυνομικοί της μεικτής ομάδας ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αστυνομικό έλεγχο στον κατηγορούμενο, ο οποίος απειλούσε τους αστυνομικούς με ένα κυνηγετικό όπλο και με μια φιάλη υγραερίου, για την οποία ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε ανάφλεξη της.

Στο πλαίσιο διαχείρισης του περιστατικού, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε  συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ της ιδίας υπηρεσίας και του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, για τον αφοπλισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τον χώρο του περαστικού, εξασφαλίζοντας περιμέτρους ασφαλείας, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και με την συμβολή ειδικού διαπραγματευτή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κατηγορούμενος αφοπλίστηκε, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε το όπλο, που έφερε και ήταν οπλισμένο με ένα φυσίγγιο στη θαλάμη, καθώς και η φιάλη υγραερίου.