Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου η ετήσια Ιερατική Σύναξη στο ΚΕΔΙΚ

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου και κατόπιν προσκλήσεώς του πραγματοποιήθηκε χθες στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων η καθιερωμένη ετήσια σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Νωρίτερα στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στο πρώην Ορφανοτροφείο τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του μακαριστού Μητροπολίτου Σηλυβρίας κυρού Αιμιλιανού, των μακαριστών ιερέων π. Γεωργίου Μπίρμπα, προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καλαβρύτων, π. Παναγιώτη Καραθανάση, εφημερίου Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καλαβρύτων, π. Γεωργίου Σαρδελιάνου, εφημερίου Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κερπινής Καλαβρύτων και π. Νικολάου Κίτσου, εφημερίου Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δημητροπούλου Αιγιαλείας καθώς και του διευθυντού τού ΚΕΔΙΚ Βασιλείου Ζήσιμου που φέτος συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την κοίμησή του.

          Στη συνέχεια στην αίθουσα ομιλιών του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε η σύναξη των ιερέων, όπου συζητήθηκαν θέματα διοικητικού και ποιμαντορικού περιεχομένου. Εκεί, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε τους ιερείς για το ποιμαντικό τους έργο στην ιστορική αυτή επαρχία, τους ζήτησε να αποτελούν φωτεινά παραδείγματα προς το ποίμνιό τους, δίδοντας μαρτυρία Χριστού προς πάντας, εργαζόμενοι με αυταπάρνηση και θυσιαστική αγάπη.
Αμέσως μετά τη λήξη της ιερατικής συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Καλλιμανοπουλείου κ. Νικόλαο Παπαχριστόπουλο, επισκέφθηκε τους τροφίμους τού Ιδρύματος οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ