Παρουσία «μελανόλευκων» ο δημοσιογράφος Άρης Γάτας παρουσίασε στο Αίγιο το νέο του βιβλίο για τον Κλ. Ρανιέρι

Στο Αίγιο και στο χώρο τού καφέ «Del Mar» βρέθηκε χθες το απόγευμα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Άρης Γάτας, ο οποίος παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Claudio Ranieri – The thinkerman» που είναι αφιερωμένο στον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις τής ποδοσφαιρικής ιστορίας, οδηγώντας την Λέστερ στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος Αγγλίας.

Στην παρουσίαση παρέστη αντιπροσωπεία τού Παναιγιαλείου, την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αντώνης Ρέλλας, το μέλος της διοίκησης Πάνος Γούσας, ο τεχνικός Δημήτρης Σπανός με τους συνεργάτες του Σωτήρη Βίνο, Ανδρέα και Γιώργο Φουσέκη, καθώς και 10 ποδοσφαιριστές.

Τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου της «ΠΑΕ Παναιγιάλειος» Μιχάλης Μπέσκος, ενώ ο Δημ. Σπανός, αφού συνεχάρη τον συγγραφέα για την ταχύτητα σύλληψης αλλά και υλοποίησης της συγκεκριμένης ιδέας, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του βιβλίου και στον διδακτικό του χαρακτήρα.

«Δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλοι μετά το θαύμα της Λέστερ του Ρανιέρι.

Από την κατακραυγή της αποτυχίας με την Εθνική Ελλάδας, στην αποθέωση και την απόλυτη καταξίωση της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ιταλός προπονητής γίνεται το σύμβολο της πίστης στον στόχο. Παράδειγμα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης και θετικής ενέργειας. Ο Tinkerman (άνθρωπος που έκανε συνέχεια αλλαγές) μεταλλάχτηκε και έγινε Thinkerman (άνθρωπος που σκέφτεται). Στην εποχή της οικονομικής κρίσης και των αξιών, το παράδειγμα του Ρανιέρι καθηλώνει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γάτας, που απευθυνόμενος στους νεαρούς «μελανόλευκους» παίκτες τόνισε πως το συγκεκριμένο βιβλίο είναι οδηγός για τα νέα παιδιά τα οποία ξεκινούν με όνειρα και φιλοδοξίες να κατακτήσουν τον παράξενο κόσμο τού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

 

Ο… παραλίγο «μελανόλευκος» ποδοσφαιριστής Γάτας

Η συμπάθεια του γνωστού δημοσιογράφου για τον Παναιγιάλειο είναι γνωστή, όπως και οι αρκετά συχνές αναφορές του (όταν του δίνεται η ευκαιρία) για την «Μαύρη Θύελλα». Το γεγονός μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού, όπως αποκάλυψε στους νεότερους ή θύμισε στους παλιότερους, 22 χρόνια πριν (το καλοκαίρι του 1995) φόρεσε, έστω για λίγο, τη «μελανόλευκη» φανέλα! Ήταν η χρονιά που ο Παναιγιάλειος επέστρεφε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια στη Γ΄ Εθνική. Ο 19χρονος τότε μέσος ήρθε για δοκιμή από την Τριγλία Ραφήνας, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, ακολούθησε την αποστολή στη Βουλγαρία όπου πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και με την επιστροφή της ομάδας κλήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Όμως, για κάποιους λόγους η μεταγραφή ουδέποτε έγινε… Έτσι, ο Γάτας πήγε στον Χαραυγιακό (Δ΄ Εθνική), αγωνίστηκε 4 χρόνια και το 1999 ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός στάθηκε αιτία να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 23 ετών…