Παρατείνονται οι προθεσμίες για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων – Ανοικτές τρεις δράσεις χρηματοδότησης για την επιχειρηματικότητα

Την δυνατότητα να κατατεθούν περισσότερες επενδυτικές προτάσεις από μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας δίνει η παράταση που δόθηκε σε τρεις δράσεις χρηματοδότησης, έπειτα από το ζωηρό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται.

Ανταποκρινόμενος στα αιτήματα της τοπικής αγοράς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, υπέγραψε αντίστοιχες παρατάσεις για τρία προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ, που διατίθενται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα:

  1. I. Παρατείνεται έως τις 18 Νοεμβρίου 2019 η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – έτους 2019». Αφορά υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να αναβαθμιστούν προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος τους και να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους, προκειμένου να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές στις αγορές του εξωτερικού και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης προβλέπεται να ενισχυθούν δράσεις που αφορούν την μεταποίηση στο σύνολό της, την εξαγωγική δραστηριότητα εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά και κλάδους υποστηρικτικούς προς την μεταποίηση (εκδόσεις, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, διαφήμιση, έρευνα και ανάπτυξη).

  1. Έως τις 25 Νοεμβρίου 2019 μπορούν να υποβάλλουν τις επενδυτικές τους προτάσεις οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Ενίσχυση των δημιουργικών επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας». Αφορά την ενίσχυση των υπό σύσταση, νέων επιχειρήσεων, αλλά και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δημιουργικό χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων στην προσπάθεια προσαρμογής τους στις νέες διεθνείς αναπτυξιακές απαιτήσεις στο βιοτεχνικό σχεδιασμό, τη χρήση νέων τεχνολογιών και την προσαρμογή των παραδοσιακών πρακτικών στις νέες τεχνολογίες.

Η δράση στοχεύει στη στήριξη της δημιουργικής διάστασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και στην εξειδικευμένη κατάρτιση και εκπαίδευση των στελεχών και του προσωπικού των επιχειρήσεων στις ανάγκες που απαιτεί η λειτουργία τους.

ΙΙΙ. Μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2019 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Εκκίνηση, Ενίσχυση νέων και υπό σύσταση, πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας. Αφορά την ενίσχυση των υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση, επιχειρήσεων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έχει ως βασικό στόχο την προαγωγή επενδύσεων για τη στήριξη της αυτοαπασχόλησης, της επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ή επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε νέες αγορές ή κλάδους, και ειδικότερα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Προβλέπεται να ενισχυθούν δράσεις που αφορούν ευρεία επιλογή κλάδων της μεταποίησης, των κατασκευών, των δημιουργικών βιομηχανιών, του περιβάλλοντος, της πληροφορικής καθώς και υπηρεσιών.

Όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τους δικαιούχους αναφέρονται στις προσκλήσεις που είναι αναρτημένες στον επίσημο ιστότοπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακούς Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας www.dytikiellada.gr