Παραδόθηκαν σπάνια χειρόγραφα Bυζαντινής Μουσικής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από Αιγιώτες Ιεροψάλτες

Επίσκεψη στο σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας για την παράδοση μιας μεγάλης και εξαιρετικά σπάνιας σειράς αυθεντικών χειρογράφων του Ραιδεστηνού, πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες Αιγιώτες Ιεροψάλτες.

Οι τέσσερις Αιγιώτες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Διακρίνονται από αριστερά: Βασίλης Μελισσουργός, Βασίλης Μπίκος, Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος και Θέμης Προδρομάκης

Τα συγκεκριμένα χειρόγραφα που είχαν δωριστεί στον κ. Βασίλειο Μπίκο, καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, από τον αείμνηστο Πρωτοψάλτη Ματθαίο Τσαμκιράνη, παραδόθηκαν στην ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη – και αποτελούν πλέον μέρος του αρχείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από συνεννόηση του Αιγιώτη καθηγητή κ. Θέμη Προδρομάκη, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη για επαγγελματικούς λόγους και δρομολόγησε και την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμβολική αυτή κίνηση και ζήτησε από τους ιεροψάλτες να μεταφέρουν τις ευχές του, προς τον Μητροπολίτη μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΤΑΥΡΙΔΗ