Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός “ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ” Φανερωμένης Αιγίου – Το πρόγραμμα

Την προσεχή ΔΕΥΤΕΡΑ 15ην Αυγούστου 2022 εορτή της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ εορτάζει  και πανηγυρίζει ο ως άνω φερώνυµος  Μητροπολιτικός Ιερός Ναός µετά πάσης εκκλησιαστικής λαµπρότητος την ετήσια αυτού εορτή.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Αυγούστου 2022: Ώρα 6.45 μ.μ.: Προεόρτιος Εσπερινός, Ιερά Παράκληση, Έξοδος Επιταφίου και τοποθέτηση στο Κέντρο του Ιερού Ναού και τα Εγκώμια της Θεοτόκου.

KYΡIAKH 14 Αυγούστου 2022: Ώρα 7.:30 μ.μ.: Μέγας ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

Εν συνεχεία και περί ώρα 9.15′  θα ακολουθήσει η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ της Ιεράς Εικόνος διά των οδών Μελετοπούλων, Βασ. Κωνσταντίνου, Παναγιωτοπούλων και Μητροπόλεως με τη συμμετοχή της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ.

Παρακαλούνται οι ενορίτες των οδών απ’ όπου θα διέλθει η Εικόνα να την υποδεχθούν δεόντως.

Ώρα 11 μ.μ. έως 2:00 μετά τα μεσάνυχτα ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Αυγούστου 2022 ‘Ωρα 7.00′ π.μ. ΟΡΘΡΟΣ και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος, εις την οποία θα προστεί και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης π. XΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Iεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ώρα 7.30′  μ.μ. Μέγας Εσπερινός και ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ εις την Υπεραγία Θεοτόκο, υπέρ Υγείας των κατοίκων της πόλεώς μας και των περιχώρων.

Τους χορούς των ιεροψαλτών θα διευθύνουν  ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΕΝΟΣ  και ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΟIΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ.