Πανελλαδικές εξετάσεις: Επιτυχόντες το 77% των υποψηφίων

Ένα σημαντικό ποσοστό σημείωσαν οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2020, αφού έφτασαν στο 77% για τις περίπου 100.000 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί, στην ανακοίνωση των βάσεων.

Παράλληλα, οι ιατρικές σχολές σημείωσαν πολύ χαμηλά νούμερα, καθώς ορισμένες κινούνται πλέον και κάτω από το φράγμα των 18.000 μορίων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η βάση στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης διαμορφώθηκε στα 17.400 μόρια, ενώ στην Ιατρική Κρήτης στα 17.525 μόρια. Επίσης, στην Ιατρική Λάρισας η βάση ήταν 17.600 μόρια, στην Ιατρική Ιωαννίνων 17.625 μόρια και στην Ιατρική Πάτρας στα 17.825 μόρια. Την ίδια στιγμή, η βάση στην Ιατρική Αθήνας διαμορφώθηκε στα 18.250 μόρια.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό φροντιστή, Γιώργος Χατζητέγας που μίλησε στο Mega για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και τις βάσεις των σχολών, επιβεβαιώνεται μια ιστορική πτώση στις ιατρικές σχολές της τάξεως των 800 μορίων.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο των θετικών σπουδών υπάρχουν συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης, κάτι που σημαίνει ότι οι θέσεις είναι περισσότερες από τους υποψηφίους.

Ακόμα, θα υπάρχουν αρκετές ισοψηφίες, οπότε η εισαγωγή θα εξαρτηθεί από το πρώτο ή το δεύτερο μάθημα βαρύτητας.

Μικρή άνοδος θα σημειωθεί σε οικονομικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαζτηγέτα, το 87% των παιδιών του νέου συστήματος θα βρουν θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ σημειώνεται ένα εκπαιδευτικό χάσμα ως αποτύπωμα της πανδημίας.

Ειδικότερα, υπάρχουν περισσότεροι άριστοι από κάθε άλλη χρονιά και περισσότεροι με βαθμολογία κάτω από τη βάση.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις βάσεις.

Το μήνυμα της Νίκης Κεραμέως

«Θέλω να συγχαρώ θερμά όλες και όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Γιατί ευοδώθηκαν οι προσπάθειές σας, και μάλιστα υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Ξεκινάτε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση, με νέες ευκαιρίες να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να χτίσετε το μέλλον σας. Εύχομαι καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στις σπουδές σας.

Αλλά και σε όσους δεν πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει, η σημερινή ημέρα ανοίγει μπροστά σας μία νέα προοπτική, μία αφορμή να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να διαλέξετε το δρόμο που σας ταιριάζει. Είναι η αρχή μίας νέας πορείας, που με όρεξη και προσήλωση θα ακολουθήσετε.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που ήταν δίπλα σας και σε αυτήν την πρόκληση.

Από την πλευρά μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε σε όλες και όλους σας περισσότερες, ποιοτικότερες, πιο διευρυμένες επιλογές, για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που σας αξίζει».