Παναγιώτης Μαρινόπουλος: «Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά»

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Αιγιάλειας, Παναγιώτης Μαρινόπουλος ,σχετικά με τις παρεμβάσεις που έγιναν στα σχολικά δημοτικά κτίρια ανέφερε: 

-“Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και πιστεύω ότι τα σημαντικότερα και πιο σοβαρά προβλήματα έχουν επιλυθεί. Εμείς προχωρήσαμε σε αισθητικές επεμβάσεις, αλλά και σε παρεμβάσεις που αφορούν την καλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων που αφορά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Αιγιάλειας και είναι οι εξής:

– Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, έγινε βάψιμο εξωτερικά και τοποθετήθηκαν αντιολισθητικές λωρίδες στις μαρμάρινες σκάλες.

– Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, έγιναν σοβαρές παρεμβάσεις, και αντικαταστάθηκαν ολόκληρος ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και η ηλεκτροδότηση στις δύο αίθουσες κοντέινερ που τοποθετήθηκαν.

– 10 Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Συστεγάζεται με το Ειδικό Σχολείο και αλλάχτηκαν τα τρία στέγαστρα στα κιόσκια όπου κάθονται οι μαθητές στα διαλείμματα.

–  Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων: μετατράπηκε  το ρεύμα από μονοφασικό σε τριφασικό και έγινε εγκατάσταση θυροτηλεφώνου με συρόμενη πόρτα που ανοίγει αυτόματα. Επίσης έγιναν εργασίες διαμόρφωσης στον προαύλιο χώρο.

–  Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων: Τοποθέτηση κοντέινερ από την εταιρεία ™ΑΚΤΩΡΑî προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα χωρητικότητας των μαθητών και οι εργασίες τοποθέτησής του έγιναν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

–  1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Η εικόνα που αντικρύσαμε ήταν απαράδεκτη και αλλάξαμε ριζικά τη μορφή του σχολείου. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες, όπως βάψιμο, σοφάτισμα, τρίψιμο στα μάρμαρα και παρεμβάσεις στον προαύλιο χώρο.

– Δημοτικό σχολείο Σελινούντα: Το σχολείο βάφτηκε εξωτερικά και οι τουαλέτες μέσα και έξω, καθώς και τα κάγκελα περίφραξης.

–  1ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Πραγματοποιήθηκαν εργασίες βαψίματος και τοποθετήθηκε air-condition. Η προμήθεια των χρωμάτων έγινε από εμάς, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ανέλαβε εθελοντικά το βάψιμο της εξωτερικής μάντρας.

–  Νηπιαγωγείο Καμαρών: Τοποθετήθηκε συναγερμός και κάγκελα στα παράθυρα, μιας και είχαν καταγραφεί περιστατικά κλοπών.

–  Νηπιαγωγείο Τέμενης: έγινε διαμόρφωση χώρου και δημιουργήθηκε λαχανόκηπος για την καλύτερη απασχόληση των μικρών μαθητών και το φυτόχωμα το προμηθευτήκαμε από τον ™Άκτωραî, ενώ τις εργασίες πραγματοποίησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

–  Νηπιαγωγείο Κουλούρας: Το σχολείο βάφτηκε εσωτερικά καθώς έγιναν και εργασίες στη σκεπή και στο ταβάνι.

–  Σχολείο Αβύθου: πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρολογικές και υδραυλικές παρεμβάσεις.

– 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: έγιναν εργασίες βάψιμος εσωτερικά και εξωτερικά.

–  2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας: Προμηθεύσαμε χρώματα και σε συνεργασία με την διευθύντρια του σχολείου κ. Ευσταθίου που ανέλαβε να καλύψει το κόστος των εργασιών βάφτηκε η μάντρα και όπου υπήρχαν γκράφιτι στους τοίχους.

–  9ο Δημοτικό Σχολείου Αιγίου: Τοποθέτηση στεγάστρου, ένα αίτημα χρόνων που έγινε πραγματικότητα.

Ο κ. Παναγιώτης Μαρινόπουλος ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς εύχεται σε όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς μια καλή και δημιουργική χρονιά!

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”