Παναγιώτης Ανδριόπουλος: «Συνεχής η προσπάθεια να θεραπεύσουμε παθογένειες του παρελθόντος ως προς τη χρηστή διοίκηση των δομών μας»

«Η προσπάθειά μας να θεραπεύσουμε παθογένειες του παρελθόντος ως προς την λειτουργία και τη χρηστή διοίκηση του συνόλου των δομών του δήμου μας, ήταν ανάμεσα στους πρωταρχικούς στόχους που θέσαμε ως δημοτική αρχή και παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας» δηλώνει δηκτικά ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός & Πολιτική Προστασία του Δήμου Αιγιαλείας» κ΄.Παναγιώτης Ανδριόπουλος με αφορμή ανακοινώσεις που στοχεύουν στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και διαστρέβλωσης των γεγονότων.

Στο πλαίσιο αυτό «επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς απ`όπου κι αν προέρχονται και μιλάμε με συγκεκριμένα στοιχεία» τονίζει ο κ. Ανδριόπουλος παραπέμποντας στην από 17 Φεβρουαρίου 2021 δημόσια δήλωσή του: «Στο πλαίσιο των Αρχών που διέπουν την παρούσα δημοτική αρχή όσον αφορά στη διαχείριση όλων των δομών και έργων στο Δήμο μας, η διοίκηση του ΝΠΔΔ εκκίνησε την διαδικασία με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να μπει τέλος στο καθεστώς που μέχρι σήμερα ίσχυε για τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, δίδοντας δικαίωμα στην εργασία με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, δημοσιότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας».

Είναι άλλωστε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο απασχολούνταν μέσω συμβάσεων και απευθείας αναθέσεων από το 2010 εργαζόμενοι σε αθλητικές εγκαταστάσεις –παιδικούς σταθμούς και λοιπές δομές αρμοδιότητας του ΝΠΔΔ. Με την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας διοίκησης και με δεδομένη την εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από την «εργασιακή ομηρία» των συμπολιτών μας, που κάποιοι επιχειρούσαν τα προηγούμενα χρόνια έγιναν όλες οι απαραίτητες –χρονοβόρες- ενέργειες για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ από τις αρχές του 2021. Βεβαίως λόγω αυξημένων αναγκών σε ορισμένες δομές απαιτήθηκε η κάλυψη επιπλέον θέσεων με συμβάσεις εργασίας ή μέσω αναθέσεων.

Όσον αφορά δειγματοληπτικό Διαχειριστικό Έλεγχο ο οποίος έγινε στο Νομικό Πρόσωπο από την Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, για τη χρήση του 2021 θα πρέπει να επισημανθεί ότι: Η έκθεση που κοινοποιήθηκε στο ΝΠΔΔ στα τέλη Φεβρουαρίου δεν είναι η οριστική, δεδομένου ότι υπάρχει περιθώριο ενστάσεως την οποία προωθούμε μέσω νομικού συμβούλου. Από μέρους του ΝΠΔΔ εξετάζεται η ένσταση και ως προς τον αριθμό των φερόμενων ευρημάτων για τα οποία «συστήνονται διορθώσεις» αλλά και ως προς το ύψος του προστίμου (μιας και η επιτροπή επέβαλε το ανώτατο ποσοστιαίο πρόστιμο) κι ως εκ τούτου η οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση στην παρούσα φάση, μόνον ως «πυροτέχνημα» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Μην λησμονούμε άλλωστε πως αντίστοιχο πρόστιμο έχει επιβληθεί σε ανάλογο έλεγχο παρελθόντων ετών (προηγούμενης θητείας) όσον αφορά τα προγράμματα ΕΣΠΑ και το ποσό παρακρατήθηκε από την επιχορήγηση του ΕΣΠΑ.