Παλλαϊκό συλλαλητήριο για τα άδικα διόδια στον Ελαιώνα από φορείς της Αιγιάλεια

Διευρυμένη ήταν η σύσκεψη των φορέων στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου το π. Σάββατο, με ένα και μοναδικό θέμα το δυσβάσταχτο κόστος των διοδίων στον Ελαιώνα Αιγιάλειας

Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας επιτροπής, η οποία θα είναι ευέλικτη, προκειμένου να μπορεί να συνομιλεί άμεσα με τη διοίκηση της Ολυμπίας Οδού, ενώ θα γίνει και δυναμική διαμαρτυρία με ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Αγίας Λαύρας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση των πολιτών, αλλά και συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας, για τα διόδια στον Ελαιώνα.
Αμέσως μετά το συλλαλητήριο θα γίνει μετάβαση στο Σταθμό Διοδίων του Ελαιώνα, όπου θα ενημερώνονται οι διερχόμενοι οδηγοί, ενώ παράλληλα τα διόδια θα αποτελέσουν σημείο συνάντησης και με τους κατοίκους της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει και ο δρόμος, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για μικρό χρονικό διάστημα.
Άλλο ένα σημείο που εντείνονται οι προσπάθειες των φορέων είναι με την τοποθέτηση πραγματογνώμονα, ο οποίος θα ελέγξει τεχνικά θέματα του νέου δρόμου, έτσι ώστε να εντοπιστούν παραλείψεις από πλευράς της κατασκευάστριας εταιρείας.
Παράλληλα ετοιμάζεται σύνταξη και προσφυγή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτή είναι μια πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

Τα αιτήματα των φορέων και του Δήμου είναι:
1) η άμεση εφαρμογή της αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης (είναι σχεδιασμός της εταιρείας να εφαρμοστεί μετά από ένα έτος),
2) η αύξηση του ορίου των τεσσάρων ωρών σε τουλάχιστον δέκα για την ίδια διέλευση
3) η μείωση του κόστους διοδίων στο 50% εντός του νομού Αχαΐας προς τους όμορους Δήμους, αφού είναι πολλοί οι εργαζόμενοι τόσο στην Πάτρα όσο και στα Καλάβρυτα και στο Ξυλόκαστρο
4) η μείωση του κόστους των διοδίων κατά 80% σε όλους τους δημότες της Αιγιάλειας για τη μετακίνησή τους εντός του Δήμου Αιγιάλειας.