Παγωμένη η Αιγιάλεια – ΄Εσπασαν σωλήνες ύδρευσης σε οικίες – Κλειστά και αύριο τα σχολεία

Η  σημερινή ημέρα,  βρήκε την Αιγιάλεια ντυμένη στα λευκά με το χιόνι να πέφτει τις πρωινές ώρες, τις μεσημεριανές να σταματά και να βγαίνει για λίγη ώρα ο ήλιος, ενώ αυτή τη στιγμή νιφάδες χιονιού κάνουν την εμφάνισή τους και μέσα στην πόλη του Αιγίου.

Το κρύο είναι τσουχτερό και τα προβλήματα για την περιοχή μας δεν έχουν σταματημό, ιδίως στην ορεινή Αιγιάλεια, αφού και η πρόσβαση των εκχιονιστικών μηχανημάτων είναι σε αρκετές περιπτώσεις δύσκολη.

Η κ. Ψυχράμη, ήδη έχει έρθει σε συννενόηση με τους κοινοτάρχες προκειμένου να παραλάβουν αλάτι από τις αποθήκες του Δήμου για να ρίξουν στα επικίνδυνα σημεία, το οποίο όμως δεν επαρκεί και ήδη αναμένεται να εφοδιαστεί ο Δήμος με αρκετή ποσότητα από την Περιφέρεια.

Ωστόσο μεγάλες είναι οι ζημιές σε ελιές, και σε εσπεριδοειδή ιδίως στο λεμόνι, με τους αγρότες να μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή και να βρίσκονται για άλλη φορά σε απόγνωση, αντιμέτωποι με τη μανία της φύσης.

Στις οικίες, αλλά και στα καταστήματα αρκετών συμπολιτών έσπασαν οι σωλήνες ύδρευσης εξαιτίας του παγετού, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό για αρκετές ώρες μέχρι να καταφέρουν ν’ αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε… “παγίδες” ,μιας και το χιόνι έχει γίνει πλέον πάγος, ενώ ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος προτρέπει τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να προτιμούν να περπατούν στο οδόστρωμα. ‘Εξω από αρκετές υπηρεσίες ο Δήμος έριξε αλάτι, αλλά τα πεζοδρόμια στις γειτονιές παραμένουν επικίνδυνα και δεν έλειψαν και οι… τούμπες συμπολιτών.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη, ενώ θα υπάρξει και νεώτερη ενημέρωση για τη λειτουργία τους τις επόμενες ημέρες.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ