Πέθανε ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο Δούκας του Εδιμβούργου Πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη Βασίλισσα Ελισσάβετ για 73 χρόνια.

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σήμερα σε ηλικία 99 ετών, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη Βασίλισσα για 73 χρόνια, πέθανε στο Κάστρο του Windsor σήμερα το πρωί, ενώ το τελευταίο διάστημα η υγεία του είχε επιδεινωθεί.

“Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα η Βασίλισσα ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου συζύγου της, του Πρίγκιπα Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου.Πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο Κάστρο Windsor. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω. Η Βασιλική Οικογένεια ενώνεται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να πενθήσει την απώλεια του”, αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο Έλληνας πίσω από το στέμμα

Γεννήθηκε (10/6/1921) στην Κέρκυρα, στη βίλα ‘Mon Repos’, όπου είχε εγκατασταθεί η οκταμελής οικογένεια μετά το θάνατο του Βασιλιά Γεωργίου του Α’ (18/3/1913). Ήταν το νεότερο μέλος (και ο μόνος γιος) της οικογένειας του Πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδος και της Πριγκίπισσας Αλίκης του Μπάτενμπεργκ. Ο απόγονος του Οίκου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ ήταν εγγονός του Πρίγκιπα της Δανίας -που έγινε Βασιλιάς της Ελλάδος.

 

www.news247.g