Πάτρα: Βυζαντινή μουσική και αγιογραφία για ηλικιωμένους

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λήδας Νανάς και Σπύρου Δούκα, υλοποιούν τη δράση «Ανακαλύπτοντας τη βυζαντινή μουσική και αγιογραφία» με σκοπό την ψυχική, σωματική και πνευματική ενδυνάμωση των ηλικιωμένων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Γ΄Κ.Α.Π.Η. (Αιδηψού 2, Ζαρουχλέϊκα) του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, και θα ξεκινήσει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 στις 9.00 π.μ., με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Oι ηλικιωμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις κρυφές τους δυνατότητες και να παρακολουθήσουν μαθήματα βυζαντινής μουσικής αλλά και αγιογραφίας από καταρτισμένους επαγγελματίες και καλλιτέχνες του χώρου, οι οποίοι θα σχεδιάσουν ένα πλήρες πρόγραμμα εκμάθησης για τρεις ημέρες.

«Η πανδημία COVID-19 έχει ανατρέψει την καθημερινότητα όλων και η τρίτη ηλικία δεν αποτελεί εξαίρεση. Η περίοδος που διανύουμε καθιστά πιο επιτακτική την ανάγκη για περισσότερη μέριμνα απέναντι στους ηλικιωμένους. Με τις δράσεις αυτές συμβάλλουμε στην φυσική και την πνευματική ευεξία των ανθρώπων αυτών δίνοντάς τους επιπλέον την ευκαιρία να εκφράσουν την πίστη τους μέσω της μουσικής και της αγιογραφίας και να έρθουν πιο κοντά στο Θεό. Τέτοιες στιγμές, όλοι, και ειδικά όσοι ζουν μόνοι, χρειάζονται υποστήριξη και μικρές κινήσεις αλληλεγγύης που θα κάνουν τη μέρα τους καλύτερη και πιο δημιουργική» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.