Ο 1ος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξίαρχων Αιγίου

Καθώς εισερχόμεθα στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στο πλαίσιο της πνευματικής μας προετοιμασίας για την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει το ευσεβές πλήρωμα αυτής ότι κατά την προσεχή Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου ε.έ. και ώρα 6.30΄ απογευματινή, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.

Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, ο οποίος θα πραγματευτεί στο θέμα: «Υπομνήσεις ετοιμασίας για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή».

Ως εκ τούτου, προσκαλούμε όλους τους ευσεβείς χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να συμμετάσχουν εν ειρήνη και ταπεινότητι τόσο στον πρώτο, όσο και στους επόμενους Κατανυκτικούς Εσπερινούς, ώστε ως εκκλησιαστική κοινότητα να συμπροσευχηθούμε και να βιώσουμε μέσα από τα πνευματικά μηνύματα των κατανυκτικών βυζαντινών ύμνων και το θείο κήρυγμα την εν Χριστώ πνευματική ζωή.