Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς στην πίτα του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης

Κλιμάκιο του συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς, υπό τον πρόεδρο Α. Χρονόπουλο και την Γενική Γραμματέα κ. Σταυρούλα Χαμακιώτου, παραβρέθηκε στην ευλογία της πίτας του πανελληνίου συνδέσμου γυναικών Μάνης και του πανελληνίου συνδέσμου Μανιατών και φίλων Μάνης στο κέντρο του Πειραιώς.

Σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος των Καλαβρυτινών Α. Χρονόπουλος αναφέρθηκε στην κοινή πορεία των Καλαβρυτινών του Πειραιώς και των Μανιατών, εκφραζόμενη δια της κοινής δράσω των συλλογικών φορέων.

Επίσης ανεφέρθη εκτενώς στον Άγιον Παπουλάκον (Χριστόφορον Παναγιωτόπουλον) Καλαβρυτινόν που τιμάται σε πολλά μέρη της Ελλάδος, ιδία στην Μάνη και στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς γιά την επίσημη Αγιοκατάταξή του.Ο  αγράμματος που έγινε αρχηγός των λογίων της εποχής εκείνης .Ο αγράμματος που κράτησε την Ελλάδα στην ορθοδοξία 1852.Ο ανίσχυρος που τον κυνηγούσε ο Κυβερνητικός στρατός 10.000 άνδρες με αρχηγό τον Γενναίον Κολοκοτρώνη στα βουνά της Μανης και δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν γιατί τον προστάτευε ο Θεός και οι γιαγιάδες σας. Η συλληψή του τελικά έγινε με προδοσία φίλου του Ιερέα.Τιμάται η μνήμη του 18 Ιανουαρίου. Του Αγίου Χριστοφόρου.Η ανταπόκριση ήτο συγκινητική .Όλοι δια βοής δηλωσαν ότι , από κοινού με εμάς θα αγωνισθούμε για τον Άγιον.  Τέλος απεφασίσθη η αδελφοποίηση των συλλόγων Καλαβρυτινών και Μανιατών.

Ακολούθως ανεκηρύχθη επίτιμος προεδρος του Συλλόγου Μανιατων και φίλων Μάνης η πρόεδρός τους κ. Παν. Ρίτσου, φίλη και των καλαβρυτινών του Πειραιά, δραστήρια με μεγάλο συλλογικό εργο σε πολλούς τομείς στο ενεργητικό της.

Παρευρέθησαν ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς κ Κ.Κατσαφάδος, ο πρώην βουλευτής κ. Π. Μελάς, ο δικηγόρος κ. Ηλίας Σκαφιδάς κ.ά. Θερμά συγχαρητήρια.