Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγιάλειας, προτείνει την επαναδιαπραγμάτευση της απόφασης για το νέο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας,παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας με ιδιαίτερη ανησυχία. Αλλαγές και μεταρρυθμιστικές κινήσεις σε χρόνο που οι Εκπαιδευτικοί απείχαν από τα καθήκοντα τους και χωρίς να έχει κλείσει ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία.

Η δημιουργία του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου που προαναγγέλθηκε ,δείχνει να έχει οικονομικά κριτήρια και μόνο ,αγνοώντας την παιδαγωγική σημασία του Ολοήμερου Σχολείου. Στο νέο τύπο σχολείου καταργείται η πρωινή ζώνη και μειώνονται οι ώρες προετοιμασίας των σχολικών μαθημάτων, κάτι που αποτελεί πλήγμα στην πολύπαθη εργαζόμενη οικογένεια.

Η έλλειψη ενός και μόνο υπεύθυνου Εκπαιδευτικού – που γίνεται για να μειωθούν τα επιδόματα θέσεως και μόνο – ενδέχεται να φέρει μεγάλα προβλήματα στην κατανομή των ωρών και στη συνεργασία των συναδέλφων. Χάνονται ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας με συνέπεια οι αδύναμοι μαθητές να παραμένουν αβοήθητοι, αφού ο Εκπαιδευτικός τους θα καλύπτει ωράριο στο Ολοήμερο Σχολείο. Ο νέος τύπος σχολείου είναι μια προσπάθεια εξοικονόμησης εκπαιδευτικού δυναμικού και θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των διορισμών και την εκπαιδευτική απραξία των νέων συναδέλφων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγιάλειας, προτείνει την επαναδιαπραγμάτευση της απόφασης για το νέο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, με τη συμμετοχή των απόψεων των Εκπαιδευτικών.

• Προτείνουμε την επαναδιεξαγωγή του διαγωνισμού ΑΣΕΠ,που θα δίνει τη δυνατότητα στους νέους συναδέλφους να «προσεγγίσουν» το χώρο της Εκπαίδευσης με μαζικούς διορισμούς.

• Να προσμετράται ολόκληρη η προϋπηρεσία των συναδέλφων αναπληρωτών καθώς και ο βαθμός πτυχίου.

• Να μοριοδοτείται η επιτυχία στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ του 2008 Χωρίς τη νέα γενιά συναδέλφων η Εκπαίδευση θα είναι φτωχότερη και θα πρέπει να μπει τέλος στην ομηρία χρόνων και στη συνέχεια ύπαρξης Εκπαιδευτικών δύο ταχυτήτων.