Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης προτείνει να θεσπιστεί η 26η Ιανουαρίου ως ημέρα ιστορικής μνήμης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και συνάμα επιθυμία, εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης  Αιγιαλείας, προκειμένου η 26η Ιανουαρίου, ημερομηνία της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας να οριστεί ως ημέρα ιστορικής μνήμης.

Το Δ.Σ.  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας προχωρά σε μια πραγματική αξιέπαινη κίνηση, αφού προγραμματίζουν ενημέρωση στους μαθητές των σχολείων για να πληροφορηθούν την ιστορία μας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

  • “Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αιγιάλειας, μετά από πρόταση του συναδέλφου Κώστα Παπακωνσταντίνου και σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιάλειας κα Βάνα Μπεντεβή επιθυμεί να θεσπίσει την 26η Ιανουαρίου, ημερομηνία της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, ως ημέρα ιστορικής μνήμης, τουλάχιστον όσον αφορά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας.

Για το λόγο αυτό: α) Προτείνει στους Διευθυντές και Προϊστάμενους των Σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας να αναγνωσθεί το επισυναπτόμενο κείμενο που περιέχει τις βασικές πληροφορίες για τη Μυστικοσυνέλευση της Βοστίστας, μετά την προσευχή στους μαθητές των σχολείων την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.

β) Διοργανώνει υπό την αιγίδα της Σχολικής Συμβούλου κας Βασιλικής Φελούκα την Τρίτη 26/1/2016 από ώρα 12-2 μ.μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου την παρουσίαση ενός υποδείγματος διδασκαλίας   με θέμα: «Η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσαςη απαρχή της επανάστασης». Την παρουσίαση θα παρακολουθήσουν οι δάσκαλοι της ΣΤ΄ τάξης των σχολείων της Αιγιάλειας.