Ο Αιγιώτης Κώστας Ανδριοσόπουλος κεντρικός συντονιστής στο Ελληνο-Ρωσικό Ενεργειακό Συνέδριο Ενεργειακή συνεργασία: Βάση Μακροχρόνιας και Αμοιβαία Επωφελούς Σχέσης

(Φωτό)Από τα αριστερά προς τα δεξιά: κ. Πέτρος Δαδιώτης Σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού, κ. Αναστάσιος Βαρελάς– Αντιπρόεδρος – Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών “Ιωάννης Καποδίστριας”, κ. Γιώργος Τζιάλλας– Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιάννης Αμανατίδης- Υφιπουργός Εξωτερικών, Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος– διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Διοίκησης και αναπληρωτής καθηγητής στο ESCP Europe Business School, Λονδίνου, Πρόεδρος της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης HAEE

 

Στα πλαίσια του 4ου Ελληνo-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕE.gr) και ο οργανισμός  Pommel Holdings Inc. συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, συνέδριο με θέμα τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Οργανωτής και κεντρικός συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο Αιγιώτης Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, πρόεδρος της Δεξαμενής Σκέψης “Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας” (HAEE.gr), διευθυντής του “Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Διοίκησης” (RCEM.eu) και αναπληρωτής καθηγητής στο ESCP Europe Business School με έδρα το Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος κατάγεται από το Αίγιο, είναι  
Πρόεδρος HAEE, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Διοίκησης και αναπληρωτής καθηγητής στο ESCP Europe Business School, Λονδίνο.

To συνέδριο τίμησαν με ομιλίες τους οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών κ. Σεργκέι Λαβρόφ και κ. Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο Γ.Γ. ΥΠΕΝ κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Θοδωρής Κιτσάκος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Σαμαράς & Συνεργάτες κ. Δημήτρης Σαμαράς, και άλλοι σημαντικοί παράγοντες της ελληνικής ενέργειας. Ακόμα παραβρέθηκε και ο Αιγιώτης κ. Πέτρος Δαδιώτης Σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού.

Από ρωσικής πλευράς μεταξύ άλλων μίλησαν οι πρόεδροι και διευθυντικά στελέχη των εταιρειών Concern Energocenter, GKTexnoserv, VTB Bank,Odor-Trading και OrgEnergoStroy.

Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε μια κατάμεστη αίθουσα, με συμμετοχή άνω των επτακοσίων ατόμων, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι εκπρόσωποι από όλες τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ξένοι διπλωμάτες,  ακαδημαϊκοί του κλάδου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης.

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας  στοχεύει στην προαγωγή δράσεων που αφορούν την ενεργειακή οικονομία και αποτελεί το ελληνικό παράρτημα της διεθνούς Δεξαμενής Σκέψης International Association for Energy Economics (IAEE). Οργάνωσε το Ελληνο-Ρωσικό Ενεργειακό Συνέδριο, το οποίο εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του “Έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας 2016”, με στόχο να  παρουσιάσει μια σφαιρική εικόνα των ελληνορωσικών ενεργειακών σχέσεων και των μελλοντικών προοπτικών τους.

Συνεδρία 1: «Ελλάδα –Ρωσία – Ευρώπη: οι παραδόσεις της συνεργασίας και η κοινή ιστορική τύχη»
Συνεδρία 1: «Ελλάδα –Ρωσία – Ευρώπη: οι παραδόσεις της συνεργασίας και η κοινή ιστορική τύχη»