“Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ”: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, δώρα & επικείμενες δράσεις σωματείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΑΝΑΤ. ΑΧΑΙΑΣ (ΑΙΓΙΟΥ) <<Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ>>     

Το προεδρείο του σωματείου μας, την 22-12-2023 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, είχε συνάντηση στο μικρό αμφιθέατρο του νοσοκομείου με το προεδρείο της τοπικής οργάνωσης Αιγιαλείας της Ν.Δ. Η πρωτοβουλία ήταν προϊόν της τοπικής οργάνωσης καθότι επιθυμούσε ενόψει και των επικείμενων εορτών να προσφέρει εθιμοτυπικά και συμβολικά ένα χριστουγεννιάτικο δώρο σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι της πρωινής βάρδιας κυρίως.

Οι παραβρισκόμενοι (εργαζόμενοι, προεδρείο σωματείου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ,  προεδρείο Τοπικής Οργάνωσης και ο εκπρόσωπος της τριμελούς επιτροπής ιατρών) αντάλλαξαν ευχές για ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Στη συνέχεια μοιράστηκαν σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου (περίπου 300 άτομα) γλυκά των Χριστουγέννων (κουραμπιέδες και μελομακάρονα) προσφορά του σωματείου εργαζομένων.

Η επιχείρηση ‘’Αρτοποιείο Μπομποτσιάρης’’ είχε την ευγενική καλοσύνη να μας χορηγήσει ατομικά τσουρέκια τα οποία μοιράστηκαν στο σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου. Για την ευγενική αυτή προσφορά ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα Ελισσάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη η οποία ήταν παρόν και είναι και μέλος του προεδρείου της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ.

Το σωματείο εργαζομένων ευχαριστεί την τοπική οργάνωση της Ν.Δ. για την ευγενική και ανθρώπινη αυτή πρωτοβουλία.

Το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων (ο Πρόεδρος Σπηλιωτόπουλος Χαρίλαος και ο Γεν. Γραμματέας Φράγκος Παναγιώτης) άδραξαν την ευκαιρία της συνάντησης με την τοπική οργάνωση της Ν.Δ. και αφού τελείωσαν οι ευχές να θίξουν επιγραμματικά μερικά μεγάλα ‘’ θέματα’’ που απασχολούν το νοσοκομείο (κυρίως με την έλλειψη προσωπικού Νοσηλευτικού, Διοικητικού, Τεχνικού και Ιατρικού). Στο θέμα έκανε παρέμβαση και ο εκπρόσωπος της τριμελούς επιτροπής των ιατρών κ. Μπούνιας Δ. (ιατρός).

Ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. κ. Σταθακάρος Βασίλειος δεσμεύτηκε ότι μετά τις γιορτές θα ήταν πρόθυμος να κουβεντιάσει για όλα τα προβλήματα που απασχολούν το νοσοκομείο και να τα μεταφέρει στην κεντρική κυβέρνηση με σκοπό να λυθούν (όσα λύνονται).

Το σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΄΄ Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ’’ υπόσχεται σε όλα τα μέλη του (μόνιμους εργαζόμενους, επικουρικούς, ΣΟΧ και ΟΑΕΔ) ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία της οργάνωσης μίας τέτοιας συνάντησης όλων των εμπλεκομένων (εργαζομένων, ιατρών και τοπικής οργάνωσης).

Σκοπός της συνάντησης θα είναι η αναλυτική, η κοστολογημένη, η εντελεχής και με πραγματικά γεγονότα, ανάδειξη όλων των προβλημάτων που απασχολούν το νοσοκομείο μας σε:

  • έμψυχο υλικό (έλλειψη ιατρικού, διοικητικού, νοσηλευτικού, τεχνικού προσωπικού),
  • οι προβληματικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ, ΟΑΕΔ και επικουρικών) καθώς και σε προβλήματα που έχουν ανακύψει
  • στο κτιριακό (καθότι υπάρχει καθυστέρηση έναρξης εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης νοσοκομείου)

Καθότι η παρούσα κυβέρνηση σε αρκετά πράγματα και γεγονότα έχει ‘’δήξει χαρακτήρα΄΄ καθώς έχει υποσχεθεί και έχει υλοποιήσει κάποιες από τις υποσχέσεις της καλό θα ήταν να υλοποιήσει πολλά από αυτά που έχει υποσχεθεί και για το υπέρτερο αγαθό την υγεία, τα νοσοκομεία, το ΕΣΥ γενικότερα. Να σταματήσουν τα ‘’ προσχηματικά δάκρυα’’ κάποιων (κατά την περίοδο της πανδημίας είδαμε πολλά τέτοια) και να γίνουν πράξη πολλά από αυτά που οφείλουν να πράξουν και πολλά από αυτά που έχουν υποσχεθεί. Αν δεν τα θυμούνται θα τους τα θυμίσουμε εμείς τι έχουν πει κατά καιρούς στις δημόσιες δηλώσεις τους και στην βουλή (υπουργοί, βουλευτές).

Δεσμευόμαστε ως σωματείο εργαζομένων να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε να λυθεί, κάθε κακώς κείμενο ‘’σέρνετε’’ στα νοσοκομεία, στο ΕΣΥ και στο νοσοκομείο μας ειδικότερα.

Οψόμεθα

                                          EK TOY Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

                                                       << Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ>>

Σπηλιωτόπουλος Χαρίλαος (Πρόεδρος)

Φράγκος Παναγιώτης  ( Γεν. Γραμματέας)