Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας, ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας είναι ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Ο π. Ιερώνυμος εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας λαμβάνοντας συνολικά 74 ψήφους επί συνόλου 79 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Πουλής έλαβε 3 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 2 λευκές ψήφοι.

Αυτή τη στιγμή οι καμπάνες στο Αίγιο χτυπούν χαρμόσυνα.

Βιογραφικό του νέου Μητροπολίτου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος (κατά κόσμον Νικόλαος Κάρμας) γεννήθηκε στο Αίγιο την 19η Μαΐου 1966 και είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Ορθοδόξου Πατριαρχικής Σχολής Βελιγραδίου.
Επί χρόνια υπήρξε Γραμματέας σε Συνοδικές Επιτροπές, με αποκορύφωμα την εκλογή του σε Β’ και (προσφάτως) σε Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα τελευταία 20 χρόνια είναι Καθηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στην εκ βάθρων ανακαίνισή της.
Είναι γνωστός για τον πράο χαρακτήρα, την εργατικότητα και την εχεμύθειά του σε θέματα που το απαιτούν. Με την ψυχική του ευγένεια, την αφοσίωσή του στις εκκλησιαστικές αρχές και αξίες, με την παιδεία και τις θεολογικές του γνώσεις καθώς και με την άοκνη δράση του, θεωρείται βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί στα νέα του ποιμαντικά καθήκοντα.