Ο Αιγιώτης Θέμης Προδρομάκης ανακηρύχθηκε Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον

ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΥ

Στο χώρο της Νανοτεχνολογίας διαπρέπει ο Αιγιώτης Θέμης Κ.  Προδρομάκης. Πρόσφατα ανέλαβε επάξια την έδρα της Νανοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων ΗΥ, που κατατάσσεται ως μία από τις καλύτερες Πολυτεχνικές Σχολές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο ίδιος ηγείται μίας εικοσαμελούς ομάδας, αποσπώντας διακρίσεις σε Διεθνή συνέδρια. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, απαριθμώντας 2 βιβλία και  πάνω από εκατόν εξήντα (160) δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα έχει κατοχυρώσει δέκα (10) διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες).

Το κύρος της δουλειάς του, έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης, δίνοντας συχνά διαλέξεις ανά την υφήλιο, συμμετέχοντας ως ενεργό μέλος σε Διεθνές Επιτροπές όπως  π.χ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Νανοτεχνολογιών.

Παράλληλα έχει αναγορευτεί και Επισκέπτης Καθηγητής σε ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Κίνας.

Πρόσφατα το παγκοσμίου φήμης ίδρυμα LLOYDS REGISTER τον τίμησε για την προσφορά του, απονείμοντάς του τον τίτλο του Πρέσβη (100 Α1 LLOYDS REGISTER FOUNDATION Ambassador).

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Θέμης Προδρομάκης, γεννήθηκε στο Σίνδευ της Αυστραλίας, μεγάλωσε στο Αίγιο, φοίτησε στο 2ο Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο  Αιγίου, ενώ εκτός από την επαγγελματική του σταδιοδρομία διακρίνεται και για την αγάπη του για την Βυζαντινή Μουσική.

Είναι παντρεμένος με την Αιγιώτισσα  δημοσιογράφο Μαρία Στιβαχτοπούλου και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Ο «ΤΥΠΟΣ» εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και του εύχεται ολόψυχα καλή συνέχεια σε ό,τι και αν κάνει.