Ο «ΑΙΓΙΕΑΣ» στη συνάντηση των Προσφυγικών Σωματείων Πελοποννήσου

Την Κυριακή 10 Μαΐου στην έδρα του Παµµικρασιατικού Συνδέσµου Πατρών, στην καρδιά της προσφυγικής περιοχής της Πάτρας, πραγµατοποιήθηκε µε επιτυχία η συνάντηση-ενηµέρωση των Προσφυγικών Συλλόγων της Πελοποννήσου µε το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Οµοσπονδίας Προσφυγικών Σωµατείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ). 

PATRAOPSE4-2Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τελευταία η Οµοσπονδία για µια πιο άµεση επαφή και επικοινωνία µε τους Συλλόγους στις έδρες των Περιφερειών, πραγµατοποιήθηκε µε την συνεργασία του Συλλόγου Μικρασιατών Γηροκοµείου Πάτρας και του Παµµικρασιατικού Συνδέσµου Πάτρας και κατέδειξε την ανάγκη για µια πιο στενή συνεργασία µεταξύ Συλλόγων και Οµοσπονδίας.

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Νέων Προααστείου Αιγίου «Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» ανταποκρίθηκε στο κάλεσµα της ΟΠΣΕ. Η Πρόεδρος Μαρία Καβούνη, ο Αντιπρόεδρος  Γιώργος Παναγιωτόπουλος και ο Ταµίας Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος παρέστησαν στη συνάντηση, παρουσίασαν την ταυτότητα, το έργο και τους στόχους του συλλόγου και αντάλλαξαν απόψεις µε τους υπόλοιπους φορείς.

Από πλευράς των Προσφυγικών Σωµατείων της Πελοποννήσου συµµετείχαν ο  Σύλλογος Μικρασιατών Γηροκοµείου Πάτρας, ο Παµµικρασιατικός Σύνδεσµος  Πατρών, ο Φάρος Ποντίων Πατρών, η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου,  η Ένωση  Μικρασιατών Μεσσηνίας Ιωνία,  ο Μικρασιατικός Σύλλογος Γαστούνης και Περιχώρων, η Ένωση Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου,  ο Σύλλογος Γλύφας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση τιµήθηκε από το ∆.Σ. της Οµοσπονδίας ο ∆ήµαρχος της Πάτρας και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Παµµικρασιατικού Συνδέσµου,  γιατρός Κώστας Πελετίδης, πραγµατοποιήθηκε ξενάγηση στο µουσείο µικρασιατικής µνήµης του Παµµικρασιατικού και ακολούθησε γεύµα στην προσφυγική Συνοικία του Γηροκοµείου της Πάτρας.