“Ο αγώνας των αγροτών στο μπλόκο του Μεγανίτη είναι δίκαιος και πρέπει να κερδηθεί”

“Ο αγώνας των αγροτών στο μπλόκο του Μεγανίτη είναι δίκαιος και πρέπει να κερδηθεί” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας” και επισημαίνει:

 

– “Στην Αιγιαλεία οι εδαφοκλιματολογικές συνθήκες  είναι τέτοιες που επιτρέπουν την παραγωγή σταφίδας και κρασοστάφυλων αρίστης ποιότητας.

Κι΄αυτό γιατί  οι καλλιεργούμενες  πλαγιές της Αιγιάλειας έχουν μέτωπο  προς βορρά και πλάτη προς νότο, τις κορυφογραμμές των βουνών.  Σε αυτές τις εδαφοκλιματολοικές συνθήκες, η  ωρίμανση των σταφιδάμπελων γίνεται φυσιολογικά το καλοκαίρι αφού προστατεύονται από τους ζεστούς νοτιάδες της ημέρας και δροσίζονται από το βοριαδάκι της νύχτας.

Το αποτέλεσμα είναι άριστης ποιότητας σταφίδα και κρασοστάφυλα που οι  έμποροι- μεταποιητές   αγοράζουν φτηνά από τους αμπελοκαλλιεργητές  και πωλούν πανάκριβα στους καταναλωτές αποκομίζοντας τεράστια κέρδη

Αυτά είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της αμπελουργικής ζώνης της Αιγιαλείας. Οι  σταφιδοπαραγωγοί  και  αμπελουργοί γνωρίζουν  ότι ο πλούτος που παράγουν στα  αμπέλια τους είναι «χρυσάφι» που κάθε χρονιά οι έμποροι –μεταποιητές καραδοκούν να τους το αρπάξουν τζάμπα. Μέχρι να έλθει η ώρα να τους αρπάξουν και τη γη τους. Ο αγώνας των αγροτών σήμερα είναι αγώνας επιβίωσης για να μείνουν στις καλλιέργειες τους, να μη ξεκληριστούν βίαια,  να μη αναγκαστούν να πουλήσουν τις «χρυσοφόρες» πλαγιές που κληρονόμησαν από τους παππούληδες τους και να πάνε εργάτες στις μεγάλες εταιρίες που θα σπεύσουν να αγοράσουν το βιος τους.

Η  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  συμπαραστέκεται έμπρακτα στους αγώνες τους, στα μπλόκα τους. Είναι καθημερινά δίπλα τους στον δύσκολο 10μερο αγώνα τους στο μπλόκο του Μεγανίτη, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, απέναντι στους εμπόρους- μεταποιητές, απέναντι  στις δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας.

Από το Δεκέμβρη ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακοπουλος – Ντρινιας» έχει καταθέσει αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών. Και ακόμα δεν έχει συζητηθεί.

Η ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί την Δημοτική Αρχή, όλες τις άλλες παρατάξεις, να πάρουν θέση, να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους, να απαιτήσουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πάρει δυναμικά μέτρα ώστε  να πιεστεί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Καλεί όλους του φορείς της Αιγιαλείας, εργατικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο αγώνα των αγροτών του μπλόκου του Μεγανίτη.

Δεν αρκούν πλέον τα υπομνήματα προς υπουργούς, οι γενικές ανακοινώσεις συμπάθειας. Χρειάζονται στη πράξη μέτρα που να ενισχύουν και να διευρύνουν τον αγώνα των αγροτών. Το αγροτικό ζήτημα  της Αιγιαλείας αφορά όλο το λαό της Αιγιαλείας.

Ο αγώνας πρέπει να είναι δυναμικός και παλλαϊκός”.