“Ο άνθρωπος δεν είναι κακός…” – Μια συγκλονιστική θεατρική παράσταση στο Αίγιο

Υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι; Με τι κριτήρια κρίνονται και ποιοι είναι οι κριτές τους; ‘Οταν χαρακτηρίσουμε έναν άνθρωπο κακό εννοούμε ότι είναι κακός με τους άλλους ή και με τον εαυτό του; Ο καλός ή ο κακός άνθρωπος λειτουργεί σε πλήρη συνείδηση ή όχι; Ποιες είναι οι αιτίες που ένας άνθρωπος γίνεται καλός ή κακός;

Αυτό το έργο προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτηματικά για τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Γιατί δηλαδή δεν συμπεριφερόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο; Γιατί π.χ. η κοινωνία αρέσκεται σε “εύκολους” χαρακτηρισμούς “σημαδεύοντας” ανθρώπους και οδηγώντάς τους σε πολλές  περιπτώσεις στο περιθώριο και την απόρριψη;

Μια συγκλονιστική παράσταση, με ρόλους ξεχωριστούς που ταιριάζουν γάντι στον κάθε ερασιτέχνη ηθοποιό, που ενσαρκώνεται με επαγγελματισμό το χαρακτήρα που υποδύεται.

Μια παρέα αιγιωτών που ανεβάζει τον πολιτιστικό πήχυ στα τοπικά γίγνεσθαι και πραγματικά αφήνει έκπληκτο τον θεατή, αφού όλοι τους ταυτίστηκαν με  τους ρόλους τους και τους απέδωσαν με επαγγελματισμό και αγάπη.

Το κείμενο έγραψε ο Πέτρος Παπαδόπουλος (Nino Galeti) καθώς και τα πρωτότυπα τραγούδια του έργου, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε ο Τόλης Κοκκινόπουλος.

Στους Ακριβή Τσώνη, Τόλη Κοκκινόπουλο, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, Πέτρο Παπαδόπουλο (Nino Caleti), Aλέξανδρο Βάκρινο, Παναγιώτη Αργυρόπουλο, Παναγιώτη Κουτσουράδη, Ιωάννα Στεφανάτου, Στράτο Βαρδάκη, Άγγελο Λεπίδα, Βασίλη Παπαχριστόπουλο και Κατερίνα Σακκαλή, αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα που το κοινό το απέδωσε με όλη του την καρδιά.

Επίσης στην παράσταση βοήθησαν: ‘Ηχος – φωτισμός: Σπύρος Ρηγόπουλος, Σκηνικά: Γιώργος Σεφέρης, Κομμώσεις – Μακιγιάζ: Βούλα Ντερντέ.

Η παράσταση θα προβληθεί και σήμερα 28 Δεκεμβρίου στο χώρο θεαμάτων “Πολυτεχνείο”, που δεν πρέπει να χάσετε, καθώς το έργο είναι διαχρονικό, σύγχρονο και προβληματίζει το θεατή για τη συμπεριφορά των ανθρώπων και της κοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι “Ο Άνθρωπος Δεν Είναι Κακός”…

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ