Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την τοποθέτηση απινιδωτών σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αθλητισμού και Παιδείας, με την οποία ζητά την τοποθέτηση απινιδωτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα σχολικά κτήρια της χώρας και την ένταξη μαθήματος «πρώτων βοηθειών» στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Το πρόσφατο περιστατικό καρδιακής ανακοπής που υπέστη διεθνής Δανός ποδοσφαιριστής, επαναφέρει το ζήτημα της εγκατάστασης απινιδωτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα σχολικά συγκροτήματα της χώρας.

Όπως αποδείχθηκε, η έγκαιρη ιατρική παρέμβαση, σε συνδυασμό με την παροχή των πρώτων βοηθειών και καρδιοναπνευστικής αναζωογόνησης, αποτελούν σωτήρια μέτρα στα επείγοντα περιστατικά.

Η τοποθέτηση απινιδωτών είναι απαραίτητο να γίνει στο σύνολο των χώρων μαζικής άθλησης, των αθλητικών εγκαταστάσεων και των σχολικών κτηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, στις δεκάδες αθλητικές εγκαταστάσεις της Αχαΐας, έχουν τοποθετηθεί μόνο εννιά (9) απινιδωτές.

Σημαντική, στον τομέα αυτό, είναι και η εκπαίδευση των προπονητών, των γυμναστών και των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, με σκοπό τη σωστή χρήση των συγκεκριμένων συσκευών.

Τέλος, είναι απαραίτητη η ένταξη του μαθήματος των «πρώτων βοηθειών» στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς, σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό: α) την τοποθέτηση απινιδωτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις σχολικές μονάδες της χώρας και β) τη διδασκαλία του μαθήματος των «πρώτων βοηθειών» στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση._