Οργάνωση Παραγωγών Ελαιολάδου της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών Α.Ε.Σ. Α.Ε

Η Οργάνωση Παραγωγών της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών Α.Ε.Σ. Α.Ε., στο πλαίσιο τριετούς συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού προγράμματος εργασίας Καν. 611/14 και 611/15, υλοποιεί μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιόλαδου της περιοχής.

Οι δράσεις εστιάζουν σε πρακτικές καλλιέργειας φιλικές προς το περιβάλλον, στην ασφάλεια του παραγόμενου προϊόντος, στην ποιοτική αναβάθμιση μέσω προδιαγραφών παραγωγής, στην πλήρη ιχνηλασιμότητα και προστασία της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου και στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της.

Οι δράσεις που υλοποιούνται από την ΟΕΦ περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν:

  • την βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας και την πιστοποίηση ομάδας παραγωγών με το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης κατά το πρότυπο AGRO 2
  • την πιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και της αποθήκευσης του ελαιολάδου με σχετικά συστήματα ασφάλειας τροφίμων
  • την δημιουργία ομάδας για οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου
  • την βελτίωση των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού της παραγωγικής διαδικασίας ελαιολάδου
  • την επικοινωνία των δράσεων που υλοποιούνται από την ΟΕΦ

Η ΟΕΦ έχει υλοποιήσει με απόλυτη επιτυχία τις δράσεις που αφορούν το πρώτος έτος του προγράμματος και τα επόμενα χρόνια στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του ελαιόλαδου της περιοχής, μέσω στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων.

 

« Πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και την Ελλάδα (Καν (ΕΕ) 611/2014 και 615/2014 δράση ΣΤ.i.1-11 του εγκεκριμένου προγράμματος με την υπ’ αριθ1802/36612-31.03.2015 Απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας»