Ονειρεμένη η παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου

¨ Τα πιό όμορφα πατήματα μεσ` του χορού τα βήματα¨ ήταν ο τίτλος της εντυπωσιακής από κάθε άποψη παράστασης του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, που δόθηκε στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ το Σάββατο 1η Απριλίου το βράδυ.

Σε συνεργασία με τους φιλολόγους, τα κείμενα των οποίων  ( για τα ήθη – έθιμα – συνήθειες των κατοίκων – λαϊκή τέχνη  αλλά και ιστορικά στοιχεία ) έδεσαν με τον καλύτερο τρόπο μία εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.  Οι εικόνες που προβλήθηκαν με επιμέλεια της  φιλολόγου Αικ. Μαρινοπούλου κατά την διάρκεια των ολιγόλεπτων ομιλιών των επίσης φιλολόγων Ευαγ. Κουτή για την Λήμνο, Ξένης Αντωνοπούλου για την Μακεδονία, Μαρίας Πετρίδου για την Τζιά, Κων. Γκίκα για την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, Μαρίας Σκαρτσίλα για τις Κυκλάδες και Χριστ. Παππά για την Αν. Ρωμυλία, έδωσαν στους θεατές μία εικόνα της ζωής των κατοίκων σε παλαιότερες εποχές.

Οι χορευτές του Αιγίου απέδειξαν για μία ακόμα φορά με την απόδοσή τους, την δυναμικότητά τους, τον ενθουσιασμό τους, ότι και μετά από 39 χρόνια ο Χορευτικός όχι μόνον διατηρείται, αλλά βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από κάθε άποψη.

Σε αυτό συμβάλουν οι ειδικευμένοι στον παραδοσιακό χορό Γυμναστές Χρ. Βαγενά, Αθ. Κωνσταντινίδου, Γ. Κατσίβελος , ο διευθυντής Χρ. Κιλιάς και ολόκληρο το Δ.Σ.με επικεφαλής την πρόεδρο Ελένη Αρβανίτη – Καφεντζή.  Τέλος μεγάλο μέρος της επιβλητικής εκδήλωσης και της απόλυτης επιτυχίας της, οφείλεται στην 6μελή ορχήστρα, που συνόδευσε τους χορευτές με παραδοσιακή μουσική, με παραδοσιακά όργανα και με τραγούδι. Ο Γιάννης Παυλόπουλος με το βιολί και το τραγούδι και η ορχήστρα του,  με γκάϊντα – τσαμπούνα – κρουστά – κλαρίνο – λαούτο και τραγουδίστρια, ενθουσίασαν.