Οι φίλοι της ΙΛΕΑ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Μέσα σε ζεστό, εορταστικό κλίμα οι φίλοι της ΙΛΕΑ παραβρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην καφετέρια “ΜΑΝΕΤΑΣ” στα Ψηλαλώνια Αιγίου.

Η Πρόεδρος της ΙΛΕΑ κ. Βάνα Μπεντεβή, αναφέρθηκε στο πολύχρονο και πολύμοχθο έργο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας και την ενασχόληση με την ανάπτυξη της ιστορίας. Μίλησε και για το περιοδικό “ΡΙΖΕΣ” που εκδίδεται εδώ και πολλά χρόνια με αναφορές σε χωριά της Αιγιάλειας με μεγάλη ιστορία, όπως στην Τράπεζα, τη Φτέρη, τη Συμπολιτεία, ενώ στο επόμενο τεύχος θα γίνει αναφορά στο ιστορικό χωριό της Παρασκευής.

Το παρόν στην κοπή της πίτας έδωσε και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Παναγόπουλος ο οποίος εξήρε το έργο και την προσφορά της ΙΛΕΑ στην τοπική ιστορία και είπε χαρακτηριστικά:

  • “Η Αιγιάλεια είναι η γη της επαγγελίας και η ιστορία της  είναι μεγάλη και πολυσήμαντη, την οποία δυστυχώς δεν την έχουμε μελετήσει όπως πρέπει για την προσφέρουμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κύριο μέλημα του Δήμου είναι να αναδείξουμε την Αιγιάλεια και την ιστορία της και μόνο με πνεύμα συνεργασίας και συλλογική δουλειά με όλους τους φορείς θα μπορέσουμε να το πετύχουμε”.

Η κ. Μπεντεβή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο κ. Παναγόπουλο που στέκεται βασικός αρωγός στο έργο της ΙΛΕΑ, καθώς και τους φίλους, που χρόνια προσφέρουν σημαντική βοήθεια.

Το φλουρί της πίτας, ένα γούρι, πέτυχε η εκδότρια – δημοσιογράφος Φρόσω Στιβαχτοπούλου – Σταυρίδη, προσφορά του μέλους της ΙΛΕΑ κ. Μάτας Μαγκανιώτη.

Επίσης, κληρώθηκαν δώρα σχεδόν σε όλους τους παρευρισκόμενους, κυρίως βιβλία, τα οποία είχε στην κατοχή της η κ. Κική Μούζουλα,  του αειμνήστου π. Τιμόθεου Κιλίφη, το έργο του οποίου είναι τεράστιο και ανεκτίμητο.

Οι φίλοι της ΙΛΕΑ αντάλλαξαν ευχές για υγεία και αισιοδοξία τη νέα χρονιά!

Κείμενο και Φωτό: ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ