Οι σημαντικότερες στιγμές του 2018 στον κόσμο

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ανάρτησε 4 κείμενα με τα σημαντικότερα πολιτικά, κοινωνικά και αθλητικά γεγονότα που, κατά τη γνώμη των συντακτών του, σημάδεψαν τον κόσμο το 2018.

Το πρώτο κείμενο αναφέρεται στην «Ανασκόπηση των σημαντικότερων διεθνών γεγονότων που σφράγισαν τη χρονιά που φεύγει». Το δεύτερο κείμενο αναφέρεται στα «Γεγονότα που σημάδεψαν το 2018». Παράλληλα, παρουσιάζει  τα αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα και στον κόσμο με τα κείμενα:  «Η… αθλητική Ελλάδα» και  «Τα σπορ στον κόσμο μέσα στο 2018»

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας μπορούν να δουν ποια γεγονότα σε όλο τον κόσμο αποτέλεσαν σημαντικές ειδήσεις, έγραψαν την ιστορία του 2018 και χαράχθηκαν, ανάλογα με την βαρύτητα τους, στη συνείδηση των λαών.

 Ανασκόπηση των σημαντικότερων διεθνών γεγονότων που σφράγισαν τη χρονιά που φεύγει

16 Ιουλίου: Σύνοδος κορυφής μεταξύ των προέδρων Τραμπ και Πούτιν στο Ελσίνκι. Ο Αμερικανός πρόεδρος αρχικά αρνείται ότι η Μόσχα παρενέβη στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, κατόπιν αλλάζει στάση, υπό την πίεση του κόμματός του.

Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2018

 Τα «παιδιά της σπηλιάς»

Στις 10 Ιουλίου, τα τελευταία από τα 13 μέλη μιας ομάδας παιδικού ποδοσφαίρου, που είχαν εγκλωβιστεί για 17 ημέρες σε μια πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη, απεγκλωβίζονται στη διάρκεια μιας εξαιρετικά πολύπλοκης διεθνούς επιχείρησης διάσωσης, κατά την οποία χάνει τη ζωή του ένας Ταϊλανδός διασώστης, υπό τα βλέμματα των ΜΜΕ και όλου του κόσμου.

Η… αθλητική Ελλάδα μέσα στο 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ 

Ακόμη μία «χρυσή σελίδα» στην Ιστορία της ενόργανης γυμναστικής «έγραψε» ο Λευτέρης Πετρούνιας, αφού κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο των κρίκων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, νικητής το 2015 στην Γλασκώβη και το 2017 στο Μόντρεαλ, πρώτευσε με 15,366 βαθμούς και στην Ντόχα (Νοέμβριος), παρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον αριστερό ώμο και το οποίο αποκαταστάθηκε αργότερα με χειρουργική επέμβαση. Νωρίτερα, τον Αύγουστο, ο 27χρονος Ολυμπιονίκης, είχε αναδειχθεί Πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη φορά, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκόβης. Αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για το 2018 σύμφωνα με τον ΠΣΑΤ.

Τα σπορ στον κόσμο μέσα στο 2018

Οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιονγκτσανγκ στη Νότια Κορέα (9-25/2), που πέρασαν στην Ιστορία ως οι «Αγώνες της Ειρήνης», πρώτοι που έγιναν στην Ασία, μετά από εκείνους στην Ιαπωνία και το Μουντιάλ της Ρωσίας, πρώτο στην Ιστορία που διεξήχθη σε δύο ηπείρους (Ευρώπη και Ασία), ήταν τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα του 2018.

Το γεγονός που χαρακτήρισε τους «Αγώνες της ειρήνης», ήταν η προσέγγιση της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, δύο χώρες, που  παραμένουν τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση, δεδομένου πως η μεταξύ τους σύγκρουση (1950-53) έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης. Οι δύο χώρες με την αρωγή της ΔΟΕ, δημιούργησαν κοινή ομάδα στο χόκεϊ γυναικών, ενώ οι αθλητές και οι αθλήτριες τους, παρέλασαν υπό κοινή σημαία.