Οι «Μπλαουγκράνα» στο Αίγιο – Το Σάββατο ο αγώνας βετεράνων Παναιγιαλείου-Μπαρτσελόνα στο Δημοτικό Στάδιο

Μια από τις μεγαλύτερες στιγμές στην 90χρονη ιστορία του Παναιγιαλείου, αποτελεί η φιλική αγωνιστική αναμέτρηση μεταξύ βετεράνων της Μπαρτσελόνα και της αιγιώτικης ομάδας που θα διεξαχθεί το Σάββατο 1η Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου. Η αποστολή των «μπλαουγκράνα» προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και τρεις ώρες αργότερα έφτασε στο Αίγιο, μετά από στάση στον Ισθμό της Κορίνθου. Οι Καταλανοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές μαζί με τους συνοδούς τους, έγιναν δεκτοί στο Δημαρχείο Αιγιαλείας από τον δήμαρχο κ. Θανάση Παναγόπουλο, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Περικλή Παπαγιαννακόπουλο και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΓΣ κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

Ο κ. Παναγόπουλος μίλησε στους φιλοξενούμενους για την ιστορία της πόλης του Αιγίου αλλά και της ομάδας του Παναιγιαλείου, τονίζοντας την ιδιαίτερη τιμή και χαρά που η πόλη φιλοξενεί τους παλαίμαχους μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες του κόσμου. Με τη σειρά τους οι βετεράνοι της Μπαρτσελόνα δώρισαν στο δήμαρχο αλλά και στους κ.κ. Χρήστο Ρόρο και Παναγιώτη Σπυρόπουλο από ένα χαρακτηριστικό αγαλματίδιο με τη μορφή παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αιγιαλείας δώρισε σε κάθε φιλοξενούμενο ποδοσφαιριστή τοπικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται πως η γιορτή που θα προηγηθεί του ποδοσφαιρικού αγώνα και την οποία θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι Δήμητρα Αναργύρου και Νατάσα Ράγιου, θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ και θα περιλαμβάνει βραβεύσεις, τιμητικές αναφορές, σόου από αιγιώτισσες cheerleaders υπό τις οδηγίες της Κατιάνας Λατάνη και παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου. Τους δε ύμνους της Καταλονίας και της Ελλάδας πριν την έναρξη του αγώνα, θα ερμηνεύσει η Φιλαρμονική Ακράτας. Ο αγώνας ξεκινά στις 9 μ.μ., τα εισιτήρια κοστίζουν 5 € και τα έσοδα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».