Οι “επισκέψεις ζωής” της Co2gether έφτασαν στο Δήμο Αιγιάλειας

Επισκέψεις που δίνουν δύναμη και ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής!

 Μία ολιστική παρέμβαση στη φροντίδα ευπαθών ομάδων πληθυσμού που πραγματοποιούμε σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιάλειας και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Μία πρωτοποριακή συνεργασία, που προσφέρει ένα τόσο διευρυμένο φάσμα υπηρεσιών και έχει ως επίκεντρο μοναχικά άτομα που διαμένουν σε απομακρυσμένους οικισμούς. Σε αυτή την συνέργεια σημαντική υπήρξε η στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αιγιάλειας και της Αντιδημάρχου Πρόνοιας & Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας κας. Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη.

Ξεκινώντας τις επισκέψεις μας από την Δυτική Αιγιάλεια, έχουμε ήδη επισκεφθεί τους οικισμούς Σαλμενίκο, Νέος Ερινέος, Λόγγος, Άκολη, Ελαιώνας, Σελιανίτικα και Καμάρες. Μέχρι στιγμής, με τη συμβολή της Αντιδημάρχου και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου έχουμε πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε 14 οικίες με ωφελούμενους ασθενείς, άπορους, ηλικιωμένους και χρόνια πάσχοντες. Συνεχίζουμε τις προγραμματισμένες επισκέψεις μας και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές της Ανατολικής Αιγιάλειας.

Έχουμε ήδη παραδώσει πριν από λίγες ημέρες μαζί με την Αντιδήμαρχο ένα ελαφρύ αναπηρικό αμαξίδιο χαμηλού τύπου σε ασθενή με νευρολογική πάθηση, η οποία τον δυσκολεύει στην καθημερινή του κίνηση – μετακίνηση. Ακόμα έχουμε προσφέρει ένα ανατομικό μαξιλάρι καθίσματος.

Παράλληλα προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη πολλαπλές υπηρεσίες όπως δωρεάν διανομή τροφίμων σε μεγάλη ποσότητα στην οικία, παρεμβάσεις που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια του σπιτιού, αλλά και εργονομικές παρεμβάσεις, όπως τοποθέτηση αυτοκόλλητων ταινιών και φωτάκια νυκτός για την αποφυγή ατυχημάτων, ανυψωτές λεκάνης κ.α

 Οι παρεμβάσεις μας σύμφωνα με τις ανάγκες των ωφελούμενων, οι οποίες καταγράφονται από το εξειδικευμένο προσωπικό μας, εστιάζουν σε συμβουλές φροντίδας και αυτοφροντίδας, ψυχολογική στήριξη, συμβουλευτική διαχείρισης άγχους, συμβουλευτική οικογένειας και παραπομπή σε ειδικές υπηρεσίες για διαχείριση παιδιών ΑμεΑ κ.α. Μία από τις πιο συχνές παραπομπές αποτελεί η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης 10306, η οποία λειτουργεί δωρεάν και ανώνυμα όλο το 24ωρο και απευθύνεται σε πολίτες κάθε φύλου και κάθε ηλικίας για οποιοδήποτε θέμα ψυχικής υγείας τους απασχολεί.

Αντιδήμαρχος Πρόνοιας & Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας κα. Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη

Προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τις βασικές ανάγκες των πολιτών στον Δήμο μας και ως υγειονομικός καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι αυτό για τους συνανθρώπους μας.  Η συνεργασία της Co2gether με τον Δήμο μας σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης σωματικών και ψυχικών προβλημάτων υγείας έχει πολλαπλά οφέλη για τους συμπολίτες μας.

Στόχος μας είναι να φτάσει πολύτιμο υγειονομικό υλικό σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού που διαμένουν σε δυσπρόσιτες οικισμούς του Δήμου, ώστε να τους προσφέρουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής τόσο για τους ίδιους όσο και τους φροντιστές τους.

Όραμά μας είναι μία κοινωνία όπου κανείς δεν μένει πίσω. Εστιάζουμε σε κάθε πολίτη, και στην κάθε οικογένεια ξεχωριστά. Αποσκοπούμε τόσο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους όσο και στην επίλυση βασικών αναγκών των ευπαθών πολιτών, προσεγγίζοντας ολιστικά κάθε σπίτι που επισκεπτόμαστε.

 

 

Η Αντιδήμαρχος Υγείας ,Πρόνοιας &

Κοινωνικής Πολιτικής

 

                                                     Διαμάντω Βασιλακοπούλου Καρτσωνάκη