Οι επισκέπτες γεύτηκαν μέλι και εξαιρετικά προϊόντα μελιού στο περίπτερο της Περιφέρειας στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Το εξαιρετικής ποιότητας μέλι και τα προϊόντα μέλισσας της Δυτικής Ελλάδας γεύτηκαν όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου 2018.

Τα προϊόντα που εκτέθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας προέρχονταν από τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, ενώ παράλληλα οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Περιφέρειας σχετικά με την προώθηση και την προβολή προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, δόθηκε η ευκαιρία στους παραγωγούς που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης να έχουν επαφές και εμπορικές συμφωνίες με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, με αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων, επιχειρήσεις διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και επιχειρήσεις εστίασης.

«Ο κλάδος της Μελισσοκομίας είναι σημαντικός οικονομικός πυλώνας στήριξης της τοπικής οικονομίας. Στη Δυτική Ελλάδα παράγονται εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα. Το Φεστιβάλ Μελιού αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των επώνυμων συσκευασμένων Μελισσοκομικών προϊόντων της περιοχής μας, αλλά και συνέχεια των δράσεων προβολής των ποιοτικών τοπικών προϊόντων που έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή δίνοντας έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα. Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμμετείχε στο Φεστιβάλ και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που είναι το «όχημα» για να κάνουμε πράξη την ανάδειξη της δυναμικής που έχει η αγροδιατροφή για την περιοχή μας» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκαν o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, o πρώην Υπουργός Ιωάννης Τσιρώνης, ο πρώην Υπουργός Χρήστος Κοκκινοβασίλης, ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, η Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταύρος Βέρρας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Δ.Ε. και πλήθος κόσμου.

Την οργάνωση του περιπτέρου επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και με την υποστήριξη των μελισσοκόμων και των μελισσοκομικών συνεταιρισμών και συλλόγων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.