ΟΑΣΑ: Από 1ης Οκτωβρίου σταματάει οριστικά η διάθεση του μειωμένου χάρτινου εισιτηρίου

Προσωποποιημένη κάρτα πρέπει να εκδώσουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (φοιτητές, σπουδαστές, άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 18 ετών, πολύτεκνοι κ.ά.), καθώς από την 1η Οκτωβρίου 2018 καταργείται η διάθεση του μειωμένου χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ως γνωστόν, φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών μετακινούνται με έκπτωση 50%, ενώ άνεργοι και ΑμεΑ δωρεάν, εφόσον έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα. Η διοίκηση του ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι έχει εκδώσει 850.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 400.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από 1.250.000 επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.

Η προσωποποιημένη κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων. Για παράδειγμα, επιτρέπει την προμήθεια όλων των προϊόντων κομίστρου (π.χ. μηνιαία κάρτα, 10+1, 5+0, κ.λπ.) μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση σε εκδοτήρια ή αυτόματα μηχανήματα.

Υπό το πρίσμα της συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, ο ΟΑΣΑ γνωστοποιεί ότι σε 298 Αυτόματα Μηχανήματα Εκδοσης Εισιτηρίων (ΑΜΕΚ), δηλαδή στο σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων, ο επιβάτης μπορεί πλέον να αγοράσει ή και να επαναφορτίσει ηλεκτρονικό εισιτήριο με τη χρήση χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας.

 

https://www.dimokratianews.gr/content/90905/oasa-apo-1is-oktovrioy-stamataei-oristika-i-diathesi-toy-meiomenoy-hartinoy-eisitirioy