Ξεκινούν μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Ιεράς Μητρόπολης

Με ιδιαίτερη χαρά η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σας γνωστοποιεί ότι ξεκινούν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας και Ζωγραφικής, που πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο «Νέοι Ορίζοντες», Πολυχρονιάδου 8, για το νέο σχολικό έτος 2015-2016.

Ο Αγιασμός της έναρξης των μαθημάτων θα τελεσθεί την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00μ.μ. , όπου θα γίνει και ενημέρωση, οριστικοποίηση εγγραφών και τοποθέτηση ενδιαφερόμενων ,ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από Τρίτη 6 Οκτωβρίου 17:30μ.μ.

Η σχολή αποσκοπεί στην εκμάθηση της ιεράς τέχνης της Αγιογραφίας και οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την βυζαντινή αγιογραφία, υλικά και τεχνικές, σχέδιο και χρώμα.

Φέτος μάλιστα θα λειτουργήσουν τμήματα:

α) Αγιογραφίας

β)Εφαρμοσμένης ζωγραφικής,

γ) Σχεδίου

δ) Σκίτσου

ε) Εικονογράφησης

στ) Γλυπτικής

ζ) Κολάζ

η) Ιστορίας τέχνης

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τεχνικές της αγιογράφησης φορητών εικόνων ,τεχνοτροπίες μικτών υλικών( γύψος, γάζα κ.α.), τεχνικές σχεδίασης με κάρβουνο και μολύβι ( σκίαση, βάθος, σύνθεση, τόνος, χώρος, όγκος, τοπίο) με πινέλο (βασικά συμπληρωματικά, αναμείξεις χρωμάτων, θερμά, ψυχρά, αρμονικά, αντίθετα χρώματα) σπάτουλες, ακρυλικά, λαδοπαστέλ.

Στη σχολή της Μητροπόλεως μας διδάσκουν: ο κ. Ευάγγελος Γκίνης, αγιογράφος-ζωγράφος, ο πατήρ Νικόλαος Κίτσος, αγιογράφος και η κα Χρύσα Ταβλά, ζωγράφος-εικονογράφος-γλύπτρια.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν καθημερινά από 21 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, 9:00-13:00μ.μ. Τηλ. 26910-21777. Υπεύθυνη Σχολής κα Χρύσα Δημητρίου.