Ξεκινά την Παρασκευή το Φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα – Αιγιάλεια 2016”

Το Φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα – Αιγιάλεια 2016” έρχεται στο Αίγιο την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.  Στον Πολυχώρο “Όνειρο” στη Μυρτιά Αιγίου διακεκριμένοι σεφ και γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα αναμένεται να μας εντυπωσιάσουν. Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα γίνουν την Παρασκευή 19/2 και ώρα μ.μ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 19/2
Από την Δημοτική Ενότητα Ακράτας, θα βάλουμε στο πιάτο μας λαχταριστή γαριδομακαρονάδα
Από την Δημοτική Ενότητα Διακοπτού έρχεται η επόμενη γευστική πρόταση, αγιορείτικη ψαρόσουπα

Σάββατο 20/2
Η Δημοτική Ενότητα Αιγίου θα μας κεράσει καλαμαράκι στιφάδο
Από την Δημοτική Ενότητα Ερινεού θα γλυκαθούμε με πορτοκαλόπιτα
Από την Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας γνωρίζουμε το νηστίσιμο παστίτσιο με μανιτάρια
Από την Δημοτική Ενότητα Αιγείρας θα γευθούμε ελιόψωμο και σταφιδόψωμο.

Κυριακή 21/2
Γευόμαστε τις περίφημες νηστίσιμες πίτες από το Διακοπτό.
Από την Ακράτα θα δοκιμάσουμε κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδες.
Η Μονή Ταξιαρχών Αιγίου θα μας εκπλήξει με την ροδοζάχαρη.
Ο Δήμος Αιγιάλειας θα μας «ταξιδέψει» με ποικιλίες Ροδίτη Chardonnay, Λαγόρθι, Caberrnet, Sauvignon και Merlot.

Συνδιοργανωτές:
Δήμος Αιγιαλείας – Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αιγιαλείας, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας.

Με την υποστήριξη: Του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Δήμου Αιγιαλείας, της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων-Ε.Ε.Σ.Ε.Ε, του Σωματείου Μαγείρων Αχαΐας, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, του Συλλόγου Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Αχαΐας.

Ωράριο λειτουργίας του Φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα – Αιγιάλεια 2016”:

Παρασκευή 19/2, 4 μ.μ. – 9 μ.μ.
Σάββατο 20/2 & Κυριακή 21/2, 10 π.μ.- 9 μ.μ.

Είσοδος 3 ευρώΠαιδιά/ΑμΕα δωρεάν.