Ξεκινά η αποκομιδή των 12.000 τόνων απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας σε ΧΥΤΑ της περιφέρειας

Ξεκινά η αποκομιδή των απορριμμάτων και απ’ ό,τι φαίνεται ο εορτασμός της Παναγίας Τρυπητής θα βρει την πόλη με λιγότερα σκουπίδια στους δρόμους.

Ο Δήμος, καθότι δεν μπορεί να σηκώσει όλο τον όγκο των απορριμμάτων με τα μέσα που διαθέτει, ανέθεσε σε εργολαβική εταιρεία τη μεταφορά, τόσο μέσα στην πόλη όσο και περιμετρικά στους πρώην δήμους, ενώ μια ιδιωτική εταιρεία θα πραγματοποιήσει τη μεταφορά των κοντέινερς στους ΧΥΤΑ της περιφέρειας που θα δεχθούν τα απορρίμματα της Αιγιάλειας.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, 12.000 τόνοι σκουπίδια θα μεταφερθούν στους εξής ΧΥΤΑ της περιφέρειας:

-1500 τόνοι στο Χ.Υ.Τ.Α. της 1 ης Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στη θέση «Κοχλαστή» του Δ. Ναυπάκτου –

-3500 τόνοι στο Χ.Υ.Τ.Α. της 2 ης Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στη θέση «Μονοδένδρι» του Δ. Αγρινίου –

-5500 τόνοι στο Χ.Υ.Τ.Α. της 3ης Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στη θέση «Κακοπετριά» του Δ. Ακτίου – Βόνιτσας

-1000 τόνοι στο Χ.Υ.Τ.Α. της 4 ης Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην περιοχή «Συλλόγου Ακτημόνων Αγ. Συμεώνος» του Δ. Ι.Π. Μεσολογγίου

-500 τόνοι στο Χ.Υ.Τ.Α. της 2ης Δ.Ε. Αχαϊας στη θέση «Κάτω Βάθρες ή Γκούντα» του Δ. Δυτικής Αχαΐας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλογου Αιγίου, υπήρξε και παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου, προς όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς των περιοχών για να δεχτούν τα σκουπίδια μας, ειδάλλως θα υπήρχαν συλλήψεις για όσους ΧΥΤΑ δεν ανοίξουν και δεν δεχτούν τους 12.000 τόνους, αφού ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι τεράστιος. Με την κ. Δημητρίου συναντήθηκε και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος  προκειμένου να την ενημερώσει για το μεγάλο αδιέξοδο που βρίσκεται ο Δήμος προσκομίζοντάς της και τα σχετικά έγγραφα.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Παναγόπουλος, εμφανώς ανακουφισμένος από αυτή την εξέλιξη, κάνει λόγο και για πολιτικά παιχνίδια που κάποιοι “στήνουν”, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και δεν συμμετέχει στα τερτίπια τους και δεν λυγίζει σε τέτοια “παιχνίδια”. Ο Δήμαρχος κάνει λόγο για “τρικλοποδιές που βάζουν κάποιοι”, ενώ αναμένεται  για το θέμα αυτό να προβεί τις επόμενες μέρες σε δηλώσεις.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ