Ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Τοπικό Αρχείο Αιγίου με τίτλο: “Μια μέρα στο Αρχείο”

Ξεκίνησε την Τετάρτη 13 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια μέρα στο Αρχείο». Την αρχή έκαναν οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Τοπικό Αρχείο Αιγίου συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ. Σοφία Οικονομοπούλου και κ. Ακριβή Κολλύρου.         

Τους μαθητές υποδέχθηκαν η προϊσταμένη του Αρχείου κ. Ελένη Θεοδωρίδη, ο καθηγητής φιλόλογος κ. Δημήτρης Μαμμής και ο διοικητικός υπάλληλος κ. Δημήτρης Παπαπέτρου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ίδρυση-στέγαση-λειτουργία-σκοπό της υπηρεσίας, παρακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικά με τη διαδικασία παραλαβής-εκκαθάρισης-συντήρησης-ταξινόμησης-αρχειοθέτησης του υλικού, ξεναγήθηκαν στο χώρο, ήρθαν σε επαφή με αρχεία και συμμετείχαν σε δραστηριότητες.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές το Τοπικό Αρχείο Αιγίου, το σκοπό και το ρόλο του στη διάσωση, διατήρηση και προβολή του αρχειακού υλικού και γενικότερα τη συμβολή του στη γνώση και διάδοση της τοπικής ιστορίας.

Η δράση συνεχίζεται με την επίσκεψη και άλλων σχολείων.

arxeio-programa-3

arxeio-programa-1