Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης πρόσβασης στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας

Στην εγκατάσταση του αναδόχου που θα εκτελέσει το έργο «βελτίωσης βατότητας οδού προς Ι.Μ Αγίας Τριάδας Ακράτας» παραβρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτηςκαι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για έργο που θα βελτιώσει και θα διευκολύνει την πρόσβαση στην Ιερά Μόνη, καθώς προβλέπεται μεταξύ άλλων να εκτελεστούν εργασίες διαπλάτυνσης των οδών, διαμόρφωσης της μηκοτομής και των κατά πλάτος κλίσεων, κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου, τοιχεία προστασίας καταπτώσεων, ασφαλτικές εργασίες, όπως επίσης κατακόρυφη και οριζόντια σήμανσης.

Το ιστορικό μοναστήρι Αγίας Τριάδας Ακράτας βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων στις πλαγιές του όρους Ποροβίτσας, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, απέναντι από τα γραφικά χωριά της Καλαμιάς και του Βούτσιμου της ΠΕ. Αχαΐας.  Διατρέχει ιστορία 400 και πλέον ετών,  επαναλειτουργησε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2017 και έχει καταστεί εκ νέου πνευματικό κύτταρο της Ορθοδοξίας, αλλά και πόλος έλξης για προσκυνητές και επισκέπτες.

«Η αναβάθμιση της οδικής πρόσβασης προς τη μόνη, πέρα από την άμεση συμβολή της στην ασφάλεια των διερχόμενων, συμβάλει και στην αύξηση των προσκυνητών αλλά και των επισκεπτών», δήλωσε ο κ.  Μαυρομμάτης.

 «Η ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων του τόπου μας συνιστά πυλώνα πνευματικής αλλά και οικονομικής ανάπτυξης και οι στοχευμένες δράσεις μας για αναβάθμιση των οδικών προσβάσεων συντελούν στην επίτευξη αυτού του στόχου» δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 21 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει δρομολογήσει εργασίες βελτίωσης της πρόσβασης σε συνολικά 37 Ιερές Μονές και προσκυνηματικούς τόπους για την ανάδειξη της θρησκευτικής μας κληρονομιάς στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.